Nieuwbouw

Nieuw stadhuis Weert geopend

Eind juni is het nieuwe stadhuis van Weert geopend. Het door Inbo ontworpen gebouw sluit qua uitstraling aan op de binnenstad van de Limburgse stad. De raadszaal hangt als een ‘stadsbalkon’ boven de Singel. Dankzij de detaillering en het gebruik van baksteen in de gevel past het stadhuis binnen het palet van het centrum, zegt Inbo, dat het architectonisch en bouwkundig ontwerp heeft gemaakt. “De bakstenen gevels hebben een sobere opzet en geveldoorbrekingen worden waar nodig omlijst met hardsteen”, laat het bureau weten.

Ook in het interieur vormen natuurlijke materialen de basis. “De natuurstenen vloer in de hal, de eiken vloerafwerking van de watervaltrap en de eerste verdieping en de eiken akoestische afwerking van de kernen bepalen samen voor een belangrijk deel de uitstraling. Kleurrijke inrichtingselementen brengen hier frisse accenten in aan”, zegt Inbo.

Open en ruimtelijk

Het bureau beoogde een open en ruimtelijk gebouw, dat helderheid schept en ontmoetingen stimuleert. Zo moet het de bezoeker vanuit de entree meteen duidelijk worden waar de balies en de ontvangsthal zich bevinden. Ook is er veel glas gebruikt, onder meer in het atrium dat daglicht het gebouw diep laat binnendringen.

De nadruk in het ontwerp van de publieksruimten van het Stadhuis, de ruime ontvangsthal en het restaurant op de verdieping, lag in het realiseren van een ruime, uitnodigende en overzichtelijke ontvangst, zegt Inbo.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant