Nieuwbouw

Neutelings Riedijk start bouw Stadhuiskwartier Deventer

Neutelings Riedijk start bouw Stadhuiskwartier Deventer
Stadhuiskwartier Deventer
De bouw van het stadhuiskwartier in Deventer gaat van start. Maar liefst 400 heipalen worden de grond ingedraaid. Met behulp van alle aanwezigen verricht Wethouder Margriet de Jager op vrijdag 6 december de officiële starthandeling van de bouw.
Het stadhuiskwartier bestaat uit een gebalanceerde synthese tussen oudbouw en nieuwbouw in het centrum van de historische binnenstad. De gemeenteraad, Burgemeester en Wethouders zetelen in het historische stadhuis en de aangrenzende monumentale bebouwing. De nieuwbouw zal huisvesting bieden aan de gemeentelijke diensten.

Stadhuiskwartier Deventer door Neutelings RiedijkHet ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten sluit aan bij de typische Deventer stedenbouwkundige traditie van tuinen en binnenpleinen die met elkaar verbonden zijn door paden, gangen en poorten. Het stadhuiskwartier is georganiseerd rond twee hoven: een hof rond het voormalige burgemeestershuis en een overdekt binnenhof, de centrale hal, waar inwoners en medewerkers van de gemeente elkaar ontmoeten en waarrond de werkruimtes en diensten van de gemeente zijn gesitueerd (zie foto).

Het stadhuiskwartier verbindt via deze centrale hal het Grote Kerkhof met de Bursestraat en in het verlengde daarvan de Brink. De bebouwing is drie lagen hoog zodat het project zich op een vanzelfsprekende wijze inschrijft in het stedelijk domein. De architectuur van de gevels kenmerkt zich door een fijnzinnig samenspel tussen filigrein houten kaders en bakstenen volumes. De houten kaders worden ingevuld met roosters ontworpen door de kunstenares Loes ten Anscher.

Stadhuiskwartier Deventer door Neutelings Riedijk

Ook interessant