Nieuw opgericht platform Made in Flanders helpt Vlaamse architecten exporteren

  BE   13 juni 2023 Bron:
Nieuw opgericht platform Made in Flanders helpt Vlaamse architecten exporteren
11 bedrijven die actief zijn in de architectuurbranche hebben met ‘Made in Flanders’ een platform opgericht waarmee Vlaamse architecten op laagdrempelige wijze unieke vakbedrijven kunnen aanspreken. Het gaat stuk voor stuk om ambitieuze Vlaamse familiebedrijven met de capaciteit om buiten de landsgrenzen te treden.

Het idee voor Made in Flanders kwam van Kristof Carpentier van Carpentier Hardwood Solutions uit Meulebeke en Siegfried Titeca van MFORM uit Pittem. “Vlaamse architecten en vakbedrijven zijn ontzettend gegeerd in het buitenland”, zegt Siegfried Titeca. “Onze technische kennis, afwerkingsgraad en materiaalkeuzes zijn zo hoogstaand dat we toch met enige trots mogen zeggen dat Vlaanderen in de Champions League speelt op vlak van architecturale toepassingen. Maar tegelijkertijd hebben onze architecten veel moeite om in het buitenland bekwame vakmensen te vinden die hun ontwerpen ook kunnen uitvoeren. Met Made in Flanders bieden we een oplossing hiervoor.”

Dat Vlaamse architecten vaak op de beperkingen van de landsgrenzen stoten is iets dat Carla Degryse, architecte en zaakvoerder van Buro-C Architecten bevestigt: “In Vlaanderen hebben we capabele vakbedrijven ‘to get the job done’, maar die zien het opvallend vaak niet zitten om mee de sprong naar het buitenland te wagen. Dankzij Made in Flanders ben ik omringd met professionals die mij ook in mijn buitenlandse projecten kunnen bijstaan.”

Made in Flanders is intussen uitgegroeid tot 11 actieve leden. Naast Carpentier Hardwood Solutions en Mform zijn ook Jan De Paepe (Ursus), Anthony Tombeur (Coelembier), Bert Van Bellegem (HUUS), Tony Decavele (ZUMI), Vincent Duthoo (Duthoo Coating Concepts), Paul Lanckriet (Trappen Steels), Yves Op de Beeck (Pure & Original), Tom Vanden Bussche (SUMUM) en Rik Maertens (XCAVE) toegetreden. “Wat ons bindt is dat we allemaal down-to-earth familiebedrijven zijn, gepassioneerd door de schoonheid van onze stiel. Alle zaakvoerders van Made in Flanders staan dagelijks in het atelier. Dat is nu eenmaal waar onze DNA ligt.”

Made in Flanders wordt bestuurd door exportspecialist Peter Bauwens, die zijn strepen verdiende als CEO bij bedrijven zoals Clarysse en Bekina. Bij die laatste haalde hij zelfs met zijn team de finale van de Leeuw Van De Export. Made in Flanders mikt er nu op om fors te groeien in het aantal actieve leden. Vakbedrijven die interesse hebben om toe te treden of architecten die graag meer info wensen kunnen terecht op www.madeinflanders.eu.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo