Nieuw huis voor BarentsKrans in Den Haag (fotospecial)

  NL   11 september 2013 Bron: Hofman Dujardin Architecten
Nieuw huis voor BarentsKrans in Den Haag (fotospecial)
Atrium en Bibliotheek
Een succesvolle samenwerking tussen gerenommeerd advocaten- en notariskantoor BarentsKrans en het Amsterdamse bureau Hofman Dujardin architecten heeft geresulteerd in een opmerkelijke renovatie in Den Haag. Voordat BarentsKrans naar hun nieuwe locatie in het centrum dichtbij het binnenhof verhuisde, heeft Hofman Dujardin architecten de opdracht gekregen het pand op revolutionaire wijze te verbouwen.
Het gebouw stamt uit 1950 en heeft een vloeroppervlak van 5,200m2. Het oorspronkelijke gebouw was verdeeld in een voorgebouw, met een majestueuze marmeren gevel aan de hoofdstraat, en een gebouw aan de achterzijde van het terrein, gescheiden door twee ruimtelijke atriums.
Op het moment dat de teams van partners, advocaten en andere medewerkers het hoofdkwartier betrokken, had Hofman Dujardin Architecten nieuw leven in het gebouw geblazen en daarmee een moderne, stijlvolle en verfijnde ruimte gecreŽerd.


Bekijk meer foto's in onze fotospecial

De creatie van een stijlvol, praktisch en multifunctioneel centrum

Het ontwerpteam heeft de atriums geopend en met elkaar verbonden. Hierdoor ontstond een grotere, meer open en transparante centrale ontmoetingsruimte in het hart van het gebouw, overspoeld met daglicht. Het gebruik van materialen en de strategische plaatsing van meubilair en interne structuren creŽerde drie afzonderlijke ruimten binnen dit ene centrale ontmoetingsgebied. Aan het ene uiteinde bevindt zich een atrium met het juridische bibliotheek met werkplekken en elegante houten boekenplanken. Aan de andere kant bevindt zich een atrium dat onderdak biedt aan een minder formele ruimte met een koffiebar, een hoge cafťtafel met barkrukken en een grote flatscreen-tv. Daartussen is een centraal blok met drie verdiepingen van zwevende, open balkons die de voorste en achterste gebouwen en de twee atriums verbinden. Op de begane grond onder het centrale blok van de balkons staan twee eye-catchers: een prachtige, rustige elliptische receptie gemaakt van licht eikenhout, en een dramatische zwarte gietijzeren wenteltrap die helemaal naar de bovenste verdieping omhoog slingert. Deze ontwerpen zijn zowel praktisch als artistiek; ze springen direct in het oog en maken een duidelijk statement waarmee BarentsKrans zich kan presenteren.


Bekijk meer foto's in onze fotospecial

Nadruk op comfort en levendigheid

De gehele centrale open ontmoetingsruimte hebben lichte eikenhouten vloeren die een warme en uitnodigende sfeer creŽren. Deze vloeren komen terug op de zwevende balkons erboven, die elk over een open ontmoetingsruimte, een koffiebar voor informele bijeenkomsten en een spectaculair uitzicht naar beneden over de twee atria beschikken. In de omgeving van de wenteltrap staan elegante Vitra banken in de ontvangstlounge voor klanten. Op de begane grond liggen ook de vergaderzalen, ontworpen met licht, natuurlijke tonen en omringd door kleurrijke vergaderstoelen die een levendige sfeer neerzetten. De kantoren voor de partners en medewerkers zijn gevestigd in de voor-en achtergebouwen op alle verdiepingen. Ze hebben grote vier-meter-lange tafels, geschikt voor werk en vergaderingen. Tot slot bevindt zich op de bovenste verdieping het eigen restaurant met een lopend buffet, eenvoudige houten cafťtafels, Eames stoelen en een verzonken zitgebied met beklede bankjes waar medewerkers tot rust kunnen komen en genieten van het adembenemende uitzicht over de daken van Den Haag.


Bekijk meer foto's in onze fotospecial

Hofman Dujardin Architecten

Hofman Dujardin Architecten is een architectenbureau gespecialiseerd in zowel architectuur als interieur. Het bureau is opgericht in 1999 door Barbara Dujardin en Michiel Hofman en is gevestigd in Amsterdam. Het team bestaat uit zeventien architecten en interieurontwerpers. Spraakmakende opgeleverde projecten zijn het interieur van het Eneco Hoofdkantoor, de ondergrondse villa in Geldrop en het Bloomframe balkon.

Hofman Dujardin heeft als doel om een leefomgeving te creŽren waarin mensen zich goed voelen op basis van hun intuÔtie. Hierbij is de subtiele balans tussen ruimtelijkheid, geborgenheid, expressie en verbinding cruciaal. Projecten worden gekenmerkt door eenvoud, inspiratie, kwaliteit en oprechtheid.

Link: www.hofmandujardin.nl


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo