Energie

Nieuw bifacial TOPCon-zonnepaneel opgewaardeerd vermogen van 585 W

Nieuw bifacial TOPCon-zonnepaneel opgewaardeerd vermogen van 585 W
Sharp Energy Solutions Europe introduceert het nieuwste bifacial TOPCon-zonnepaneel met een opgewaardeerd vermogen van 585 Watt. De NB-JD585, een glas/glas zonnepaneel, bevat 144 rechthoekige halve cellen van het type N (182,2 mm x 183,75 mm) met 16 contactrails. Deze rechthoekige cellen, die afwijkende afmetingen hebben, zorgen voor verbeterde prestaties.

De N-Type TOPCon-module heeft een bifacial ratio tot 80% en een module-efficiëntie van 22,65%, waardoor dit paneel verbeterde prestaties levert. Bovendien profiteert het zonnepaneel van de N-type TOPCon-technologie: deze zorgt voor hoger vermogen en hogere efficiëntie, verbeterde prestaties bij weinig licht en een verhoogde bifacialiteit. Dankzij deze verbeterde prestaties bij weinig licht blijft het zonnepaneel zelfs bij suboptimale lichtomstandigheden energie produceren. Dat verbetert op zijn beurt de algehele efficiëntie.

Het bifacial N-type TOPCon zonnepaneel heeft ook een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,30%/°C voor het afgegeven vermogen. Dit garandeert zelfs bij hoge omgevingstemperaturen voor uitstekende prestaties. Deze eigenschap is gezien de klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande temperatuurstijgingen bijzonder cruciaal. Het zonnepaneel is bovendien vrij van lichtgeïnduceerde degradatie (LID, Light Induced Degradation), waardoor de kans op stroomverlies tijdens de levensduur minimaal is.

De afmetingen van de NB-JD585 zijn 2278 × 1134 mm, met een aluminium frame van 30 mm. De glaslagen aan de voor- en achterzijde zijn elk 2 mm dik en het zonnepaneel weegt in totaal 32,5 kg. Dankzij de mechanische gegevens van het zonnepaneel is dit geschikt voor diverse toepassingen, waaronder commerciële en grootschalige vrijeveldinstallaties.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de panelen zijn officieel erkend met de toekenning van IEC-keurmerken (IEC61215 en IEC61730). Strenge tests in overeenstemming met internationale normen hebben aangetoond dat de zonnepanelen bestand te zijn tegen extreme omstandigheden. Het paneel heeft een test met ammoniak, zoutmist en zand doorstaan, alsmede een PID-resistentietest.

De module heeft een vermogensgarantie van 30 jaar. Binnen de EU en verschillende andere landen geldt een productgarantie van 15 jaar wanneer de zonnepanelen geplaatst zijn in vrijeveldsystemen. Deze productgarantie wordt opgewaardeerd naar 25 jaar voor op het dak gemonteerde modules. Deze garantie gaat in op het moment dat de zonnepanelen aan de eindklant geleverd worden.

Andrew Lee, Vicepresident voor commerciële operaties bij Sharp Energy Solutions Europe, zegt hierover het volgende:

"We zijn blij om de lancering van ons verbeterd bifacial N-type TOPCon glas-glas zonnepaneel van 585 W aan te kondigen. Door gebruik te maken van geavanceerde rechthoekige N-type TOPCon-cellen en de daaruit voortvloeiende wattage-upgrade in de NB-JD585, zetten we belangrijke stappen in de richting van nóg meer meerwaarde voor onze klanten."