Energie

Sharp lanceert nieuw 540Wp project zonnepaneel

Sharp lanceert nieuw 540Wp project zonnepaneel
Sharp voegt een nieuw 540Wp monokristallijn silicium fotovoltaïsch paneel (PV) toe aan zijn portfolio van half-cut cellen: de NU-JD540. Deze nieuwe module met hoog wattage is speciaal ontworpen voor installaties in open velden en commerciële daken en biedt klanten een baanbrekend ontwerp en hoge betrouwbaarheid.

Hoge energie-output

De nieuwe NU-JD540 heeft een module-efficiëntie van 20,89 procent en is ontworpen voor een systeemspanning tot 1.500 V, met 144 halve cellen van M10 wafer-grootte. Dit zorgt voor de beste balans tussen kosten en systeemcompatibiliteit tegen de beste prestaties.

Een lage temperatuurcoëfficient van -0.341%/°C voor de energie-output garandeert goede prestaties bij hoge omgevingstemperaturen, wat vanwege klimaatverandering en daardoor stijgende temperaturen steeds belangrijker wordt.

Sharp lanceert nieuw 540Wp project zonnepaneel

Hoge productbetrouwbaarheid

Dit nieuwe paneel is voorzien van 10-busbartechnologie. Deze technologie maakt gebruik van ronde linten waardoor elke cel meer vermogen krijgt en minder gevoelig is voor microscheurtjes, waardoor de module betrouwbaarder is. De module valt onder Sharp’s productgarantie van vijftien jaar en de 25-jarige prestatiegarantie met een minimum van 85 procent in jaar 25.

Alle halve cellen zonnepanelen van Sharp hebben niet één, maar drie kleine aansluitdozen, elk uitgerust met een bypass-diode. Deze aansluitdozen dragen minder warmte over naar de cellen erboven en verhogen op hun beurt de levensduur van de panelen en de algemene prestaties van het systeem.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van het paneel zijn erkend met IEC-keurmerken (IEC61215 en IEC61730). De panelen zijn uitgebreid getest op naleving van internationale normen en op duurzaamheid onder extreme omstandigheden en hebben tests doorstaan op ammoniak, zoutnevel, zand en PID-bestendigheid.

Eenvoudig in gebruik

De NU-JD540 is 2.279 bij 1.134 millimeter, inclusief geoptimaliseerd frame met een gewicht van slechts 27,8 kilo waardoor hij gemakkelijk is op te zetten en in te stellen.

Daarnaast maakt het NU-JD540-paneel gebruik van kabels van 1.750 millimeter die probleemloze bedrading mogelijk maakt bij installaties in het landschap en ook sprongsgewijze bedrading mogelijk maakt bij staande installaties, wat systeemkosten verder verlaagt.

Baudik de Vries, sales manager Benelux van Sharp Energy Solutions Europe: “We zijn blij dat we ons portfolio van half-cut cellen kunnen uitbreiden met een module met een hoger wattage van 540 Wp, een groter aantal van tien busbars en M10-wavers. Hiermee bieden we onze klanten eenvoudige en efficiënte installatie in open velden op voor industriële daken. Deze module maakt ons portfolio van mono half-cut cellen compleet, en met dienstverlening in heel Europa, Afrika en het Midden-Oosten kunnen onze klanten altijd rekenen op maximale product- en servicegraad.”

Ook interessant