Energie

Nieuw Sharp PV-zonnepaneel presteert beter bij hoge omgevingstemperatuur

Nieuw Sharp PV-zonnepaneel presteert beter bij hoge omgevingstemperatuur
Sharp voegt een nieuw monokristallijn silicium fotovoltaïsch (PV) zonnepaneel met een vermogen van 445 watt toe aan zijn portfolio van half-cut-cellen: de NU-JD445. De nieuwe module is specifiek ontworpen voor zonneparken en commerciële dakinstallaties, en heeft een geavanceerd ontwerp en hoge betrouwbaarheid.

Hoge energieopbrengst

De gloednieuwe NU-JD455 heeft een module-efficiëntie van 20,1 procent en is met zijn 144 M6-wafer-half-cut-cellen geschikt voor een systeemspanning tot 1.500 volt. Dit biedt de beste balans tussen kostenverlaging en systeemcompatibiliteit.

De lage temperatuurcoëfficiënt van -0,347 procent per graad Celsius op het vermogen zorgt voor goede prestaties bij een hoge omgevingstemperatuur. Dit wordt door de klimaatverandering en resulterende temperatuurstijging steeds belangrijker.

PV-zonnepaneel van 445 watt met half-cut-cellen

Gebruiksvriendelijk

De NU-JD445 is 2.108 millimeter bij 1.048 millimeter groot, heeft een geoptimaliseerd frame en weegt slechts 25 kilo. Hierdoor is het paneel eenvoudig te installeren.

Bovendien beschikt de NU-JD445 over kabels van 1.670 millimeter waarmee de panelen zonder problemen horizontaal zijn te installeren. Ook maken de kabels leapfrog-bedrading mogelijk bij een staande installatie. Dit verlaagt de systeemkosten nog meer.

Hoge productbetrouwbaarheid

De nieuwe module is uitgerust met 9 BB-technologie (multi-busbar) met ronde geleiders, die de energieopbrengst van elke cel verhoogt en ze minder gevoelig maakt voor microscheuren. Dit komt de modulebetrouwbaarheid ten goede.

Alle half-cut-cellen van Sharp hebben drie kleine aansluitdozen in plaats van één, waarbij elke aansluitdoos is uitgerust met een bypass-diode. Zo dragen deze aansluitdozen minder warmte over aan bovenliggende cellen, waardoor de panelen langer meegaan en de algehele prestaties van het systeem sterk verbeteren.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de module wordt gegarandeerd met IEC-zegels (IEC61215 en IEC61730). De modules zijn volgens internationale standaarden uitgebreid getest op PID-weerstand en onder de meest extreme omstandigheden, zoals blootstelling aan ammoniak, zoutnevel en zand.

PV-zonnepaneel van 445 watt met half-cut-cellen
Jens Meyer, Manager Product Engineering van Sharp Energy Solutions: “We zijn trots op de uitbreiding van ons portfolio van half-cut-cellen met de NU-JD445 met een vermogen van 445 watt, specifiek ontworpen voor zonneparken en commerciële en industriële dakinstallaties. Met een team dat is gevestigd in Duitsland, en lokale servicepunten door heel Europa, Afrika en het Midden-Oosten, kunnen onze klanten altijd rekenen op de beste producten en service.”

Ook interessant