Energie

Sharp introduceert stijlvol zwart PV-zonnepaneel met half-cut-cellen

Sharp introduceert stijlvol zwart PV-zonnepaneel met half-cut-cellen
Sharp voegt een nieuw, geheel zwart monokristallijn silicium fotovoltaïsch (PV) zonnepaneel toe aan zijn assortiment half-cut-cellen: de NU-JC320B. De capaciteit van de nieuwe stijlvolle half-cut-cell PERC-module ligt 2 tot 3 procent hoger in vergelijking met standaard full-cell-panelen.

De NU-JC320B met 120 monokristallijne half-cut-cellen en Sharps unieke positieve tolerantie van 5 procent levert een vermogen van 320 Watt – de ideale keus voor installateurs. Het zonnepaneel heeft een stijlvol zwart frame en achterwand voor stijlbewuste ondernemers en huiseigenaren.

Het nieuwe paneel beschikt over Sharps half-cut-celltechnologie – een hele cel wordt in twee gelijke stukken verdeeld. Hierdoor wordt de elektrische stroom die per cel wordt gegenereerd gehalveerd en wordt het weerstandverlies gereduceerd tot een kwart. Op die manier stijgt de energieopbrengst voor de gebruiker.

Doordat de modules de helft minder stroom produceren, worden de cellen veel minder warm. Dit verkleint niet alleen het risico op hotspots, maar draagt ook bij aan een langere levensduur van de modules. De half-cut-cellen zijn bovendien uitgerust met drie kleine aansluitdozen in plaats van een, waarbij elke aansluitdoos is uitgerust met een bypass-diode. Dit heeft als voordeel dat er minder warmte wordt overgedragen aan bovenliggende cellen, zodat de panelen langer meegaan en de algehele prestaties van het systeem sterk verbeteren.

De nieuwe NU-module is staand te monteren. Dit levert met name voordeel op bij toepassing in schaduwrijke situaties, zoals bij vrij-liggende of kantelbare dak-installaties. Anders dan full-cellen presteren de half-cut-cellen namelijk nog altijd op 50 procent van hun capaciteit, ook als de onderste helft in de schaduw staat.

Het zonnepaneel is uitgerust met industrieel erkende MC4-connectoren van Stäubli en anti-reflectiecoating van DSM die 1,2 procent minder licht reflecteert dan andere AR-coatings. De hoogkwalitatieve componenten van de NU-JC320 zijn cruciaal voor de levensduur en energieopbrengst van de module.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de modules wordt gegarandeerd met IEC-zegels (IEC61215 en IEC61730). De modules zijn robuust vormgegeven en volgens internationale standaarden uitgebreid getest op PID-weerstand en onder de meest extreme omstandigheden, zoals blootstelling aan ammoniak, zoutnevel en zand.

Peter Thiele, President Sharp Energy Solutions Europe: “Wij zijn trots op deze uitbreiding van ons assortiment half-cut-cellen die onze stijlbewuste klanten betrouwbare en bewezen technologie biedt in een geheel zwart design. We zorgen ervoor dat onze klanten altijd op Sharp kunnen vertrouwen, met lokale ondersteuningsteams en diensten in heel Europa zodat onze klanten het beste uit de technologie en producten van Sharp kunnen halen."

Ook interessant