Architectuur

Neutelings Riedijk ontwerpt De Meander in Brussel

Neutelings Riedijk Architecten heeft een multifunctioneel kantoorgebouw voor de Vlaamse overheid ontworpen. Het gebouw De Meander wordt gerealiseerd langs de Havenlaan in Brussel-Noord. Het programma van De Meander bestaat uit kantoren, ontvangstruimten, auditoria, informatie- en expositieruimten, een lounge, een restaurant en een ondergrondse parkeergarage. Het kantoorgebouw krijgt een totaal oppervlak van 66.500 vierkante meter BVO.

Gevarieerd volume

Het ontwerp van Neutelings Riedijk bestaat uit een gevarieerd bouwvolume. Daarmee zal het gebouw zich volgens de architecten op een vanzelfsprekende wijze inpassen tussen de stedelijke blokken aan de Havenlaan.

Met het oog op een aantrekkelijke werkomgeving heeft Neutelings Riedijk bewust gekozen voor een gebouw van slechts zes lagen, “met grote vloervelden op een menselijke maat”. Het volume begint aan het Brussel Kanaal als horizontale laagbouw en eindigt in een zestig meter hoge toren. Die moet het gebouw een herkenbaar element in de skyline van Brussel maken.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant