Architectuur

Nederlands hoogste gebouw krijgt uitkijkplatform

De Zalmhaventoren in Rotterdam, die waarschijnlijk het hoogste gebouw van Nederland zal worden, krijgt definitief een uitkijkplatform. Dam & Partners Architecten heeft ook nieuwe beelden van de woontoren naar buiten gebracht. De woontoren moet verrijzen aan de Houtlaan en het nieuw te realiseren park aan de Gedempte Zalmhaven in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier, aan de voet van de Erasmusbrug. De hoge toren is een ontwerp van Dam & Partners Architecten; aangrenzend komt bebouwing met twee ranke, lagere torens naar ontwerp van KAAN Architecten.

De Zalmhaventoren krijgt definitief een publiek toegankelijk uitkijkplatform, naar voorbeeld van dergelijke panoramaplatforms in bijvoorbeeld Amerikaanse en Aziatische wolkenkrabbers. Het uitkijkplatform komt waarschijnlijk op 185 meter hoogte, waarmee het zelfs hoger ligt dan de ‘spacetower’ van de Euromast.

Met zogeheten ‘spire’, de karakteristieke spits van de toren, zal de Zalmhaventoren 220 meter hoog worden. Met functionele vloeren tot 190 meter hoog is het de hoogste toren van Nederland.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant