Interieur

Skyline Rotterdam verwerkt in interieur kantoor

Communicatiebureau Sterk Werk heeft zijn intrek genomen in het voormalige hoofdkantoor van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd genomen. In het door SchilderScholte architecten ontworpen interieur is de skyline van Rotterdam verwerkt. Verder vroeg de opdrachtgever om een ‘industriële, goed georganiseerde beleving, stijlvol hip en dynamisch met een huiselijk gevoel’.

Het kantoor in het pand aan de Veerhaven bestaat uit verschillende forse ruimtes, waaronder een directiekamer met secretariaat, een keuken annex lunchruimte, een vergaderzaal en een ontspanningsplek (de ‘huiskamer’). De werkplekken bevinden zich aan de straatkant van het pand, de huiskamer is gerealiseerd aan de binnenzijde op een podium.

Karakteristiek is de grote, centrale ruimte waar de medewerkers hun werkplekken hebben. Om deze ruimte af te scheiden van de rest van het kantoor, richtte SchilderScholte een 32 meter lang, 3.2 meter hoog, vrijstaand element op.

Deze ruimtescheidende wand is opgebouwd uit enkele honderden witte en oranje IKEA Lack-tafels met daarin opgenomen stiltewerkplekken en doorgangen. Het resultaat ervan zijn twee werkzones die wel functioneel, maar niet visueel gescheiden zijn. Het element vormt daarmee min of meer de ruggengraat van het fysieke kantoor.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant