Architectuur

NAi presenteert inzending Biënnale Shenzhen

Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) verzorgt met de tentoonstelling ‘Housing with a Mission’ de Nederlandse inzending op de Shenzhen Architectuur Biënnale 2011. De tentoonstelling toont ontwerpoplossingen voor betaalbare woningbouw in China.

De expositie is een samenwerkingsproject tussen Nederlandse en Chinese architecten. Nederland deelt hier kennis op het gebied van sociale huisvesting, China biedt werk voor architecten. Aan het project nemen vijf Nederlandse architectenbureaus (NL Architects, Arons en Gelauff architecten, NEXT architects, KCAP en BARCODE ARCHITECTS) en vijf Chinese architectenbureaus (Urbanus, Standard architecten, NODE, O-Office en CAFA University) deel.

De ontworpen woningbouw van de tentoonstelling is bestemd voor afgestudeerden met een laag inkomen, ook wel ‘ant tribe’ genoemd. De starters wonen vaak in slechte omstandigheden, stelt het NAi. “In maatschappelijk opzicht zijn ze echter van groot belang; ze vormen een grote groep, zijn hoog opgeleid en niet bang hun mening te geven.”

Lees verder op Architectenweb.nl