Architectuur

MoMA kiest opvolger Pole Dance-installatie

Het Museum of Modern Art in New York heeft een nieuwe installatie voor in de tuin van kunstinstelling PS1 gekozen. Het uit New York afkomstige Interboro Partners ontwierp een eclectische collectie recyclebare objecten, verzameld onder een elegante luifel van touw en lamellen.

Komende zomer zal deze installatie de tuin van het museum voor hedendaagse kunst sieren, als opvolger van de installatie Pole Dance. Deze verende constructie van palen en netten was ontworpen door het bureau SO-IL van de Nederlander Florian Idenburg en zijn Chinese partner Jing Liu.

Dit jaar schreef het MoMA voor de twaalfde keer de ontwerpwedstrijd voor jonge Amerikaanse architectenbureaus uit (SO-IL is ook in New York gevestigd, red.). De opdracht luidt telkens om een innovatieve en duurzame installatie te ontwerpen voor de buitenruimte van het MoMA PS1.

Interboro ontwierp uiteenlopende objecten als pingpongtafels en spiegels onder een geometrische luifel van touw en lamellen. Wanneer de installatie na de zomer wordt afgebroken, krijgen de collectiestukken een nieuwe plek bij instellingen uit de buurt.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant