Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Zelf energiezuinig bouwen

  BE   25 september 2015 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Zelf energiezuinig bouwen
Deze woning is een flexibele, energiezuinige en betaalbare woning die door de bouwheer volledig zelf werd gebouwd. U kunt deze woning in Kampenhout bezoeken tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015. De combinatie van een staalskeletstructuur met industriële sandwichpanelen leidt tot een strak volume waarin het ritme van de panelen en ramen bepalend is. In contrast met deze industriële materialen zullen warme champagnekleurige luiken de gevel verzachten.

Een betaalbare woning begint met het optimaal benutten van elke m². Deze woning toont aan dat een zeer doordachte planopbouw ruimtelijkheid kan brengen voor haar bewoners. Zowel boven als beneden brengen verschillende circulaties meer bewegingsvrijheid.

Door de combinatie van speciale technieken en een niet-alledaagse maar goedkope constructiemethode, behaalt de woning een zeer laag energiepeil binnen het vooropgestelde budget. Met een E-peil van slechts E29 voldoet de woning aan de toekomstige BEN-norm (Bijna Energie Neutraal).

Het architectenkantoor: Tweestroom Architecten

Ontdek op zaterdag 26 en zondag 27 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo