Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Architectenwoning in Maaseik

  BE   24 september 2015 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Architectenwoning in Maaseik
Deze architectenwoning is gelegen op een hoekperceel in de groene omgeving van de Maasvallei. De sprekende, genuanceerde rode baksteen in combinatie met de zwarte aluminium-gevelkleding resulteert in een mooi contrast. Deze bijzondere woning in Maaseik is te bezichtigen tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015.

De voorzijde en rechterzijgevel van de woning zijn gesloten ten opzichte van de omgeving, zodat de privacy bewaard blijft. Een deel van de voorgevel doet tevens dienst als tuinmuur. Deze tuinmuur bakent het hoekperceel af waardoor er aan de achterzijde een interessante binnentuin ontstaat, gericht op het zuiden.

Binnen heeft de woning door zijn ruime raampartijen, vide en dakpatio veel lichtinval. Bovendien zorgt de praktische indeling ervoor dat er geen ruimte verloren gaat en geeft het de bewoners een optimaal wooncomfort.

Het architectenkantoor: Architect Raf Segers

Ontdek op zaterdag 26 en zondag 27 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo