Tuinaanleg en onderhoud

Met een trilplaat heb je zo een vlakke grond

Met een trilplaat heb je zo een vlakke grond
Wanneer je een tuin gaat aanleggen, zijn er natuurlijk altijd handige apparaten die je kunnen helpen bij een sneller proces. Een trilplaat bijvoorbeeld. Dat is een automatisch apparaat met een groot vierkant plat oppervlak die de grond vlak kan maken. De trilplaat zorgt ervoor dat het zand aangedrukt wordt en daardoor kun je de stenen netjes naast elkaar kunnen liggen. Sommige hoveniers doen dit nog steeds handmatig, maar zo’n apparaat maakt het toch een stuk makkelijk? Lees hieronder meer over de trilplaat en waar je op moet letten tijdens het kopen van een trilplaat.

Een trilplaat kopen

Ben je helemaal enthousiast en wil je graag een trilplaat kopen? Dan is het verstandig dat je eerst goed leest waar je op moet letten tijdens het kopen van een trilplaat. Niet iedere trilplaat is geschikt voor dezelfde klus. Het is dus belangrijk dat je nagaat wat de klus precies inhoud.

Wanneer je een parkeerplaats of oprit gaat maken, heb je een trilplaat nodig met een hoge verdichtingsdruk. Dat wil zeggen dat de trilplaat een hoge slagkracht heeft, dit wordt uitgedrukt in Newton. Waarom dat is? Een oprit of parkeerplaats moet het gewicht van een auto kunnen dragen. Wanneer de grond niet goed genoeg is aangedrukt, zullen de stenen wegzakken.

Hoe groot is het oppervlak? Er zijn namelijk verschillende platen voor verschillende oppervlaktes. Ga je een klein voetpaadje leggen? Dan kun je beter een kleinere trilplaat kopen. Ga je een geheel terras aanleggen met grote stenen? Dan kun je beter een grote trilplaat kopen. Op die manier kun je zorgvuldig aan de slag gaan. Bekijk eens de trilplaten bij 1ekeus, want ze zijn zeker een toevoeging aan je tuingereedschap.

Een trilplaat voor stenen

Je kunt een trilplaat gebruiken om het zand aan te drukken zodat er genoeg druk op kan staan. Wanneer dit eenmaal gedaan is, is het nog belangrijk om de stenen aan te drukken. Om ervoor te zorgen dat de tegels of stenen goed aangedrukt zijn en strak naast elkaar liggen, kun je een beschermingsmat gebruiken. Dit is een mat die je onder de trilplaat kunt bevestigen. De mat zorgt ervoor dat de stenen niet zullen beschadigen. Daardoor kun je met alle zekerheid een strak terras, pad of parkeerplaats creëren.

Ben je benieuwd naar nog meer tuin tools of ben je op zoek naar iets anders? Je kunt al het gereedschap makkelijk online bestellen. Daarvoor hoef je niet van huis te gaan en naar een bouwmarkt te rijden.