Meer productiviteit door professionele kantoorinrichting

11 augustus 2021 Bron: Bouw & Wonen
Meer productiviteit door professionele kantoorinrichting
Bij het samenstellen van de juiste kantoorinrichting komen veel vraagstukken aan bod. Wat moet de sfeer zijn, wordt er op kantoor veel gestaan of juist veel gezeten, zit iedereen altijd aan dezelfde werkplek of wordt zo'n werkunit door meerdere mensen gebruikt? Allemaal vragen die rechtstreeks betrekking hebben op de aanschaf van kantoorinrichting. Een goede kantoorinrichting is namelijk mooi én ergonomisch. Beiden belangrijke punten wanneer het om een werkomgeving gaat. Lekker kunnen werken is één ding, als dat in een mooi vormgegeven omgeving kan, is dat wel zo prettig.

De juiste vakkennis

Het is niet altijd eenvoudig precies te weten hoeveel werkplekken passen op een bepaald aantal vierkante meters, hoe de looproute is en waar kasten moeten komen te staan om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Verder bepaalt functionaliteit welke meubelen gekozen worden, maar dan wel graag in de stijl die jij voor ogen hebt. Het bedrijf moet tenslotte een bepaalde visie uitstralen: toekomstgericht of juist wat meer behoudend, binnen welke branche valt het product of de service die aangeboden wordt, het heeft allemaal te maken met de doelgroep die het bedrijf bediend. Vakkennis ten aanzien van kantoorinrichting is dan cruciaal. Het lijkt in het begin misschien wat meer te kosten maar op de langere termijn zullen de voordelen meer dan duidelijk worden en blijk je er zelfs door te besparen.

Mooi en ergonomisch vormen een eenheid

Het mooie aan ergonomie is dat het met vormgeving te maken heeft en met slimme toepassingsmogelijkheden zodat kantoorinrichting met de mensen meebeweegt. Een mooie stoel die lekker zit bijvoorbeeld heeft veel voordelen. Zitten op een mooie stoel voelt prettig. Werken op een stoel die je kunt instellen, waardoor de stoel precies bij je behoeftes aansluit, is erg comfortabel. Wanneer er gewerkt wordt op die goed ingestelde stoel komen klachten minder voor of worden zelfs voorkomen wat een daling in ziekteverzuim laat zien. Doordat het prettig is in een mooi vormgegeven omgeving te werken, wordt een stukje ontspanning toegevoegd wat tot gevolg heeft dat de concentratie verbetert. Dit resulteert weer in een hogere productiviteit.

Flexibel ergonomisch

Een werkplek moet ook kunnen meebewegen met de functie. Zo is een bureau dat ingesteld kan worden op zowel sta- als zithoogte toepasbaar binnen verschillende functies of kan een bank bedoeld voor overleg op de afdeling net zo goed gebruikt worden als belcel. Akoestiek is ook een belangrijk onderdeel binnen de kantoorinrichting. Flexibel werken leidt soms tot geluidshinder wat concentratieverlies tot gevolg kan hebben. Wanneer dit onderkend en verwerkt wordt in het concept van de professionele interieurarchitect die ervaring heeft met projecten, vormt het samen met de ergonomische oplossingen een eenheid waar iedereen van profiteert.

Kantoorinrichting

Een goede kantoorinrichting speelt dus een belangrijke rol bij de productiviteit. Kantoormeubelen waar je lekker aan werkt, stimuleert. Ergonomie is er blijkbaar niet zomaar. Het verminderen van klachten of, liever nog, het voorkomen van klachten is het hoofddoel van een ergonomische kantoorinrichting. Een verlaagd stressniveau doordat je geen klachten hebt stimuleert, opnieuw, de concentratie waardoor productiviteit toeneemt. Professionele interieurarchitecten vullen deze complexe vraagstukken ten aanzien van kantoorinrichting graag voor je in zodat je met een gerust hart kunt zeggen gezond en verantwoord aan het werk te zijn.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo