3 tips om de productiviteit op kantoor te verhogen

Bron: Bouw & Wonen
3 tips om de productiviteit op kantoor te verhogen
Gebruik eens wat meer groen in je kantoor inrichting
De productiviteit op je kantoor kun je verhogen met behulp van een optimale inrichting. Een kantoor is over het algemeen functioneel ingericht voor de werknemers, maar daarnaast mag een kantoor er ook creatief uit zien. Dit heeft een positieve invloed op de productiviteit. Wat nog meer invloed heeft op de productiviteit van de werknemers? Dat lees je in dit blog van SKEPP!

Gezonde werknemers met behulp van gezonde voeding

Het eten van gezonde voeding is een middel om de productiviteit van werknemers te verhogen. Gezonde werknemers zijn beter in staat om productief te werken. Het is verstandig om te zorgen voor gezonde voeding, want de vette hap op vrijdag is lekker maar niet echt gezond. Door te zorgen voor voldoende gezonde voeding op kantoor, voorkom je dat je te veel suikers of vetten binnenkrijgt. Vetten en suikers zorgen ervoor dat je lichaam harder moet werken om alles te verteren, waardoor je eerder vermoeid raakt.

Ga wat vaker naar buiten

Als het wat minder goed weer is, kan het verleidelijk zijn om lekker binnen te blijven. Maar ga toch zoveel mogelijk naar buiten gedurende de werkdag. Maak bijvoorbeeld een middag wandeling, even weg van je vaste plek. Nadat je buiten bent geweest zul je merken dat je met een frisse blik kunt beginnen aan je taken. Een wandeling draagt bij aan een goede gezondheid en de creativiteit. Buiten zijn andere dingen te zien waardoor je hersenen worden geprikkeld. Wat weer zorgt voor een verhoogde productiviteit

Meer creativiteit door een creatieve omgeving

Naast functioneel, moet een kantoorruimte er ook creatief uit zien. Een creatieve kantoorruimte zorgt ervoor dat je meer wordt geÔnspireerd. Een praktische maar inspirerende inrichting prikkelt je om hier iets mee te doen. Denk eens aan wat planten in je kantoorruimte. Planten zorgen voor meer groen in een kantoorinrichting, wat ook weer bijdraagt aan de creativiteit. Daarnaast kun je je omgeving wat creatiever maken door het toevoegen van decoratie aan de muur. Bij het inrichten van een kantoorruimte is het wel belangrijk om na te gaan wat je wil uitstralen als bedrijf zijnde.

Ga jij je kantoorinrichting aanpassen voor meer productiviteit?

Ga jij de productiviteit in je kantoorruimte verhogen? De tips die we hebben gegeven kun je direct toepassen op jouw kantoor in Antwerpen. Vergeet niet gezond te eten en af en toe naar buiten te gaan als je productiever wilt worden. Je zal naast productiever, ook fitter en gelukkiger worden als je deze tips toepast! Richt je kantoorruimte in zodat deze past bij de uitstraling van jouw bedrijf, maar vergeet niet om creatief te zijn.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo