Optimale werkomgeving maakt Great Place To Work

  BE   20 juni 2018 Bron: Two Cents
Optimale werkomgeving maakt Great Place To Work
In maart werd Manutan Belgium verkozen tot Great Place To Work. Dit kwaliteitslabel wordt jaarlijks uitgereikt door het Great Place to Work® Institute Belgium, in samenwerking met Vlerick Business School. Het is niet zomaar een etiket: GPTW staat internationaal aangeschreven als hét belangrijkste werkgeverslabel, gebaseerd op diepgaande vragenlijsten en inhoudelijke analyses. Kort samengevat zijn de verkozen werkplekken organisaties waar medewerkers trots zijn op hun job en plezier beleven op het werk. Een kwalitatieve werkomgeving speelt daarbij een cruciale rol. Als aanbieder van o.a. complete kantoorinrichting op maat weet Manutan hier alles over. Het gloednieuwe kantoor van het bedrijf in Anderlecht is hiervan het levend visitekaartje…

Sterkte als projectinrichter

Andy Machiels, HR Business Partner bij Manutan, legt uit: “Ons eigen kantoor in Anderlecht, dat sinds september 2017 in gebruik genomen is, toont perfect onze sterkte als projectinrichter én waar Manutan voor staat, namelijk de optimale werkomgeving creëren met de beste materialen en een maximale input van de klant. Een fijne werkomgeving draagt uiteindelijk bij aan een aangename werksfeer en kan de productiviteit verhogen. We zien in ons eigen Great Place To Work certificaat alleen maar een bevestiging van die filosofie”, aldus Machiels.

Personeel betrokken in het hele traject

Het succes van een geslaagde inrichting ligt grotendeels in de voorbereidende fase. Een projectgroep van Manutan bekeek in dit geval elk aspect van de verhuis, de indeling en de inrichting. Hoeveel vergaderzalen? Welk design voor het interieur? Wat met ergonomie? Van in het begin werd het personeel erbij betrokken en doorheen het volledige project werd rekening gehouden met hun input. Zij moeten zich tenslotte goed voelen op de werkvloer. Meer info is hierover te vinden op de Manutan blog die speciaal aan dit onderwerp is gewijd. “Een project is bij ons een traject”, stelt Machiels. Van advies over ontwerp tot inrichting en nazorg. Samen met de klant, tot die 100% tevreden is. Voor één werkplek, een heel magazijn of zelfs een compleet terrein.

Nieuw kantoor van Manutan in Anderlecht illustreert belang slimme kantoorinrichting

Voel je goed op de werkvloer

De kantoren van Manutan zijn een mooi voorbeeld van een totaalinrichting: de vloeren, de bureaus, de branding op de muren, alles is van a tot z door de projectafdeling gestuurd en opgevolgd. Daarbij wordt rekening gehouden met efficiëntie, ergonomie, akoestiek, de juiste verlichting, maar ook details zoals originele kleuraccenten. “We brengen een heel groot deel van ons leven door op de werkvloer, waarom die dan niet met liefde behandelen? Als werkgever helpt dit om je goed in je vel te voelen en vol motivatie aan de slag te gaan. Of zoals we het bij Manutan zeggen: All you need. With love.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo