Meer jobs in de bouw dankzij nieuwe taxshift

  BE   23 maart 2016 Bron: Logic-Immo
Meer jobs in de bouw dankzij nieuwe taxshift
De bouwsector beleeft de laatste jaren moeilijke tijden. Vooral de oneerlijke concurrentie vanuit het buitenland is een doorn in het oog van bouwbedrijven. En dat heeft gevolgen voor de werkgelegenheid omdat buitenlandse werkkrachten veel goedkoper zijn. In totaal zijn er al bijna 20.000 jobs verdwenen. Dankzij de taxshift moet daar verandering in komen.

Wat is de taxshift?

De taxshift is Ė zoals het woord zelf zegt Ė een verschuiving van de belastingen. De federale regering heeft een aantal maatregelen genomen om naar eigen zeggen een beter fiscaal evenwicht te creŽren en de economische groei te ondersteunen. Meer economische groei betekent meer jobs en daarvan moet ook de bouwsector profiteren.

Logischerwijs zitten er in de taxshift ook een aantal producten en diensten die zwaarder worden belast dan voorheen. De verhoging van de accijnzen is daar een voorbeeld van. Alleen op die manier kan de begroting in evenwicht gehouden worden.

Bouwsector lijdt al jaren onder oneerlijke concurrentie

Oneerlijke concurrentie is een reŽel probleem voor bedrijven uit de bouwsector. Buitenlandse arbeidskrachten zijn door de hoge loonlasten in ons land een stuk goedkoper. Daardoor gaan er al jarenlang jobs in de bouw verloren. Zo gaan er bijvoorbeeld openbare aanbestedingen verloren en vrezen veel bouwbedrijven voor hun voortbestaan.

Meer jobs in de bouw dankzij lastenverlaging

De bouwsector vestigt veel hoop op de taxshift. De Confederatie Bouw spreekt van een belangrijk signaal waardoor de ondernemingen weer zuurstof krijgen. Op die manier wordt het jobverlies een halt toegeroepen en kunnen er weer jobs in de bouw gecreŽerd worden.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo