Taxshift: bouwsector verheugd over eerste stap naar herstel

  BE   12 oktober 2015 Bron: Confederatie Bouw
De regering heeft een akkoord bereikt over de taxshift. Daaruit blijkt dat de regering ook specifieke aandacht heeft voor de problematiek van de bouwsector. Het is nog wachten op de exacte modaliteiten, maar de bouwsector is alvast verheugd dat hiermee kan worden begonnen met een geleidelijk herstel van de werkgelegenheid.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Wij vragen al maanden een oplossing voor het probleem van de deloyale concurrentie op onze bouwwerven. De regering heeft onze boodschap duidelijk goed begrepen. Met dit engagement ziet het ernaar uit dat wij eindelijk een belangrijk signaal kunnen geven aan onze ondernemingen.”

“We zijn tevreden dat de regering het jobverlies in de bouwsector ter harte neemt”, zegt Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. “We hopen dat de lastenvermindering voldoende zal zijn om een halt toe te roepen aan de deloyale concurrentie op onze werven en het massale jobverlies in de sector te stoppen.”

De bouwsector vraagt al maandenlang een oplossing voor de oneerlijke concurrentie in ons land. Onze bouwbedrijven verliezen aanbestedingen en worden verplicht om personeel te ontslaan. Veel kmo’s in de bouw vrezen vandaag zelfs voor hun voortbestaan.

Er zijn ondertussen al bijna 20.000 jobs verdwenen in de bouw. Dat is meer dan 4 keer Ford Genk! Zonder sterke maatregel die onze bedrijven de nodige zuurstof geeft, zou het banenverlies een budgettaire nachtmerrie geworden zijn voor de regering. Met deze taxshift zet deze regering duidelijk een stap in de goede richting.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo