Verbouwen

Meer bezoekers en exposanten op Bouw&reno: Vlaming blijft (ver)bouwen

Meer bezoekers en exposanten op Bouw&reno: Vlaming blijft (ver)bouwen
Ondanks de hoge rentes op hypothecaire leningen, de dure bouwmaterialen en de steeds stijgende woningprijzen, blijft de Vlaming bouwen en verbouwen. Dat is de conclusie na de eerste (ver)bouwbeurs van 2024. Zondagavond sloot Bouw&reno in Antwerp Expo de deuren met opnieuw meer bezoekers en meer exposanten dan vorig jaar. En dat is een opsteker voor de sector.

De Vlaming en zijn baksteen, het blijft een aloud gegeven dat ook in 2024 niet zal veranderen. Dat is de conclusie na negen dagen Bouw&reno, de eerste(ver)bouwbeurs van het jaar. Ook dit jaar ziet organisator Easyfairs het aantal bezoekers stijgen en met een kwart meer exposanten dan in 2023, lijken ook bouwbedrijven opnieuw hun weg te vinden naar de beurs.

Dat zowel het aantal bezoekers als het aantal exposanten stijgt, is opmerkelijk gezien het huidige economische klimaat in zowel de bouwsector maar zeker ook in de bankensector. De hoge rentes op hypothecaire leningen, dure bouwmaterialen en hoge vastgoedprijzen, lijkt de Vlaming dus niet af te schrikken. Volgens Bouw&reno heeft dat ook te maken met de renovatieverplichting die vanuit de overheid wordt opgelegd en vandaag ook brandend actueel is.

"Elk jaar zien we onze bezoekerscijfers stijgen en dat is ook de bouwsector opgevallen. Zij beseffen dat Bouw&reno de ideale plek is om nieuwe klanten aan te trekken en hun producten voor te stellen. Bovendien was corona enorm druk voor hen maar vandaag ligt die drukke agenda achter hen en is er opnieuw ruimte voor nieuwe projecten."

Farida Martens, organisator Bouw&reno.


Meer bezoekers en exposanten op Bouw&reno: Vlaming blijft (ver)bouwen
Dat Bouw&reno blijft groeien is een win-winsituatie voor de bezoeker en de exposant. Meer bezoekers trekken meer exposanten aan en dat geldt evengoed omgekeerd. Hierdoor wordt Bouw&reno een one-stopshop voor iedereen die (concrete) plannen heeft om te bouw of te verbouwen.

"Als organisatie zijn wij heel blij dat we opnieuw groeien tegenover vorig jaar. Wij willen een beurs aanbieden waar iedereen vindt wat hij of zij zoekt. Daarom ben ik enorm blij met een kwart meer exposanten dan vorig jaar. Dat toont dat de sector vertrouwen heeft in ons én dat de bezoeker steeds gemakkelijk zijn weg vindt naar Bouw&reno."

Farida Martens.


Bouw&reno sloot deze succesvolle editie af op zondagavond 21 januari 2024.

Meer bezoekers en exposanten op Bouw&reno: Vlaming blijft (ver)bouwen

Ook interessant