Verbouwen

Bouw&reno zet in op aanpasbaar wonen en maakt woningen future proof

Bouw&reno zet in op aanpasbaar wonen en maakt woningen future proof
Bouw&reno, de gerenommeerde (ver)bouwbeurs in Antwerpen, gaat ook in 2024 door met haar traditie. De Antwerp Expo opent haar deuren voor duizenden bezoekers met bouw- of verbouwambities. Een van de grote voordelen van deze beurs, die vroeg in het jaar plaatsvindt, is de aanwezigheid van experts die direct inzicht bieden in de nieuwste wetgeving en veranderende regelgeving omtrent bouwsubsidies. De focus van de beurs ligt ook op het concept van 'aanpasbaar wonen', wat bezoekers helpt om hun woning zo te ontwerpen dat ze er hun hele leven kunnen verblijven. Bouw&reno loopt van 13 tot en met 21 januari.

(Ver)bouwbeurs Bouw&reno zet in op aanpasbaar wonen en maakt woningen future proof
Met Bouw&reno start Easyfairs traditioneel het nieuwe jaar. Met de eerste van drie grote (ver)bouwbeurzen staat Bouw&reno traditioneel bekend als de beurs waar bezoekers kennismaken met de nieuwste materialen, trends en premies. Daarmee kan Bouw&reno elk jaar rekenen op heel wat bezoekers uit de ruime omgeving van Antwerpen. In totaal komen een 180-tal regionale en kwalitatieve verdelers naar Bouw&reno wat van deze (ver)bouwbeurs een van de grootste in Vlaanderen maakt.

Download hier uw gratis toegangsticket
voor bouw&reno 2024

De kaarten zijn geldig voor 1 of 2 personen op alle dagen dus óók op de zondagen.

Klik hier om uw gratis ticket online te bestellen

(Ver)bouwbeurs Bouw&reno zet in op aanpasbaar wonen en maakt woningen future proof

Nieuwe wetgevingen en regels rond premies

Een nieuw jaar luidt traditioneel ook nieuwe regels in rond (ver)bouwpremies. Om bezoekers te helpen in de wirwar aan premies en wetgevingen, staan experten klaar om de bezoeker gratis te helpen tijdens individuele infosessies en in groep. Zo zijn er sessies rond EPC en bouwattesten, premies enzovoort. Ook de Stad Antwerpen zal aanwezig zijn. Zij zullen meer uitleg geven over 'Mijn Verbouwlening'. In tijden waar bouwen en verbouwen erg duur is geworden, kan zo een infosessies budgettair het verschil maken.

"Naast tal van infosessies, vinden de bezoekers natuurlijk ook heel wat regionale exposanten die elk hun specialiteit hebben in de bouw. Als bezoeker vind je hier alles onder één dak en dat is de sterkte van Bouw&reno. Bovendien kan je als bezoeker meteen de juiste contacten leggen met de aannemer en meteen jouw plannen uit de doeken doen."

Farida Martens, Bouw&reno.


Aanpasbaar wonen

Op Bouw&reno vindt de bezoeker dit jaar een speciale zone die inzet op ‘aanpasbaar wonen’. Zeker voor de honkvaste Vlaming is dat topic erg belangrijk geworden. In deze zone wordt er aandacht besteed aan hoe je jouw woning tijdens een verbouwing of tijdens de eerste plannen klaar maakt voor jouw toekomst. Vandaag heb je misschien een bureau nodig maar op termijn zal die omgebouwd worden tot kinderkamer. In deze zone vind je tal van infosessies maar ook exposanten die hierbij kunnen helpen om dit te verwezenlijken.

"In deze zone bereiden we samen met de bezoekers de woning voor op toekomstige noden. Zo kan de woning levenslang dienen zonder grote veranderingen door te moeten voeren. Dat gaat over kleine dingen. Bijvoorbeeld ervoor zorgen dat er een waterleiding klaarligt om een badkamer op het gelijkvloers te installeren. Door enkele kleine aandachtspunten of aanpassingen maak je gemakkelijk, op een ecologische en relatief goedkope manier een woning op maat van jouw huidige of toekomstige behoeften."

Farida Martens, Bouw&reno


Bekende Vlamingen

Wie vandaag zijn TV opzet, kan er niet omheen. Bouw- en verbouwprogramma's zijn razend populair. Naar goede gewoonte zullen interieurarchitecte Kelly Claessens en tuinontwerper Bartel Van Riet naar Bouw&reno komen om hun tips en tricks te delen met bezoekers. Na hun presentatie maken Bartel en Kelly tijd vrij om vragen te beantwoorden. Traditioneel zijn deze infosessies altijd een groot succes. Zo zijn er zelfs mensen die hun eigen moodboard meebrengen om dat voor te leggen aan Kelly en Bartel. Zij geven dan persoonlijk advies om zo tot het beste resultaat te komen.

Praktisch

  • Wanneer: Van zaterdag 13 januari 2024 tot en met zondag 21 januari 2024
  • Openingsuren:
    • Week: 13u > 18u
    • Weekend: 10u > 18u
    • Nocturne: vrijdag 19 januari 13u > 22u
  • Waar:Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
  • Meer info: www.bouwreno.be

Ook interessant