Verbouwen

5 x inspiratie voor een make-over van jouw trap

5 x inspiratie voor een make-over van jouw trap
Ben jij niet meer blij met de uitstraling van je trap? Is deze bijvoorbeeld verouderd, vergeeld of is je smaak gewoon veranderd? Dan is het tijd voor een metamorfose van je trap! Weet jij niet waar je moet beginnen bij het renoveren van je trap? Lees dan snel verder voor een gouden tip voor eenvoudige traprenovatie én voor inspiratie voor de make-over van jouw trap.

Gemakkelijke traprenovatie: onze tip!

Gaat het jou al duizelen als je denkt aan het schuren en verven van je trap, of het inmeten van alle treden en het op maat maken van je trapbekleding. Dan is traprenovatie op maat van CanDo de uitkomst voor jou. Hierbij bekleed je jouw trap met stijlvolle en praktische overzettreden, verkrijgbaar in allerlei kleuren en looks. Je geeft het moeilijkste deel van de traprenovatie uit handen, namelijk het inmeten van je trap en het op maat zagen van de overzettreden. Dit doen de professionals voor jou, waarna jij de op maat gemaakte trap onderdelen zo op je trap plaatst. Zie je die laatste stap ook niet zitten? Dan kun je ook de montage uit handen geven. Met traprenovatie op maat geniet je voor weinig inspanning en relatief lage kosten van een nieuwe trap die weer jaren meegaat!

Trap inspiratie voor verschillende woonstijlen

Binnen traprenovatie op maat van CanDo kun je kie/zen voor verschillende materialen: laminaat, PVC en hout. De overzettreden bestaan altijd uit een basis van hout (hdf), maar hebben een toplaag van één van de drie genoemde materialen. Daarnaast is deze maatwerk traprenovatie verkrijgbaar in verschillende kleuren en looks, zoals houtlooks en betonlooks. We zetten een aantal voorbeelden ter inspiratie voor jouw traprenovatie op een rij.

IJs eiken: natuurlijk met een stoere twist

De kleur ijs eiken - verkrijgbaar in laminaat - heeft een natuurlijke look van eiken in een koele tint. Deze uitvoering past in diverse woonstijlen, zoals landelijk, Scandinavisch, maar ook bijvoorbeeld in een industriële setting. De aanwezige houtnerf in dit decor maakt namelijk dat dit decor niet alleen een natuurlijke uitstraling heeft, maar geeft ook een stoer en robuust aspect aan de look van je trap.

5 x inspiratie voor een make-over van jouw trap

Wit Marmer: voor een klassieke touch

5 x inspiratie voor een make-over van jouw trapDe marmerlook wordt automatisch geassocieerd met luxe. Dat komt doordat marmer een kostbaar materiaal is, wat al in de Romeinse tijd een populair materiaal was om te verwerken in interieurs. Tegenwoordig is de marmerlook hét motief van de populaire hotel chique woonstijl. Dit laminaat decor in een witte marmerlook past dus erg goed in een hotel chique interieur, maar door de lichte kleur en het subtiele patroon kun je het ook erg goed in andere woonstijlen toepassen. Maak écht iets unieks van je trap en schilder de trapwang en trapboom in een uitgesproken kleur, zoals lichtroze! Zo wordt je trap pas een échte eyecatcher.

Beton antraciet: dé kleur van dit moment

Met deze donkere trapbekleding in de look beton antraciet kun je alle kanten op. Door de donkere kleur heeft het een luxe uitstraling, maar door de subtiele look van beton heeft het ook een stoer aspect. Hierdoor past het decor in veel verschillende woonstijlen: van industrieel tot hotel chique tot modern. Begrijp jij waarom dit laminaat decor dé hardloper is van traprenovatie op maat?

5 x inspiratie voor een make-over van jouw trap

Beton lichtgrijs (PVC): een stoere look met praktische voordelen

Ben je fan van de betonlook, maar is antraciet jou iets te donker? Dan is het decor beton lichtgrijs iets voor jou. Deze is verkrijgbaar met een toplaag van PVC, wat een paar extra praktische voordelen met zich meebrengt. Naast dat dit materiaal net als laminaat kras- en slijtvast is, heeft PVC een licht dempende werking (tegen loopgeluid) én is het volledig waterdicht. Een top optie dus voor drukke gezinnen waar wel eens op de trap wordt gemorst of gestampt.

5 x inspiratie voor een make-over van jouw trap

Scandinavisch eiken (eiken): voor de liefhebbers van echt hout

De Scandinavisch eiken optie van het traprenovatie op maat concept is er voor de fan van echt hout in huis. De overzettreden bestaan uit echt eikenhout met een subtiel driestrooks motief. Dit hout is FSC-gecertificeerd, wat betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Dit product is afgewerkt met een extra dikke laag krasvaste lak, waardoor het hout niet zal slijten. Het is het ultieme decor voor bij een landelijke woonstijl. Kies je voor deze optie, dan kun je je traprenovatie compleet maken met witte of zwarte stootborden. Hierdoor springen de traptreden van écht eikenhout er extra goed uit.

Meer inspiratie nodig voor je trap?

Dit waren slechts een paar voorbeelden ter inspiratie voor jouw traprenovatie. Voor meer mogelijkheden binnen traprenovatie met overzettreden en traprenovatie op maat kun je een kijkje nemen op de website van CanDo. Zoek je naar een andere manier om jouw trap een make-over te geven? Dan biedt het platform Pinterest je talloze voorbeelden en tips. Wij wensen je alvast veel succes met je klus!

Ook interessant