Algemeen

Manneken Pis dankzij Confederatie Bouw bouwvakker geworden

Manneken Pis dankzij Confederatie Bouw bouwvakker geworden
Manneken Pis is bouwvakker geworden
Manneken Pis is vandaag bouwvakker geworden. De Confederatie Bouw schonk hem vandaag een bouwvakkerskostuum. “Met deze gift aan de Orde van de Vrienden van Manneken Pis drukken we de fierheid van ons beroep en onze sector uit”, zegt Robert de Mûelenaere, Gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw. “We willen er eveneens onze band met Brussel, waar onze hoofdzetel zich bevindt, mee benadrukken.”

Manneken Pis is wereldwijd bekend als hét symbool van Brussel. Vandaag is Manneken Pis een bouwvakker geworden. Door hem uit te rusten als bouwvakker sluit de Confederatie Bouw vandaag aan op een rijke traditie die begon in 1698. Nu, meer dan drie eeuwen later, omvat de garderobe van Manneken Pis dankzij de gift van de Confederatie Bouw 1009 kostuums, waarvan het oudst bewaarde dateert van 1747. Die kostuums zijn trouwens te bewonderen in het Broodhuis op de Brusselse Grote Markt.

Manneken Pis is bouwvakker geworden
Robert de Mûelenaere, Gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Niemand zal ontkennen dat Manneken Pis de kracht heeft om mensen samen te brengen en te verenigen. Van de Brusselaars en de Belgen tot de vele, buitenlandse toeristen die zich dag na dag verdringen om toch maar een glimp van het beeld op te vangen. Diezelfde mobiliserende kracht, die kracht om te verwonderen, is ook voor ons als Confederatie Bouw belangrijk. We willen samen vooruitgaan, voortbouwen op traditie, maar ons ook aanpassen aan de nieuwe realiteit.”

Ook interessant


Build for Life