Architectuur

MVRDV maakt masterplan Hamburg Innovation Port

MVRDV ontwerpt het masterplan voor Hamburg Innovation Port, een gebouwencomplex dat op 70.000 m2 een gemengd programma van onder meer hotels, kantoren en onderzoeksfaciliteiten biedt. Belangrijk facet aan het masterplan is de flexibiliteit bij de realisatie. Hamburg Innovation Port moet verrijzen aan de waterwegen in het zogeheten Channel Hamburg ontwikkelingsgebied. Dit hightech-knooppunt in het zuiden van de stad nadert zijn voltooiing. MVRDV heeft de ontwerpcompetitie voor het complex Hamburg Innovation Port gewonnen,

Het masterplan voorziet in hotels (6.300 m2), congreshallen (5.400 m2), kantoor- en startup-ruimtes (26.000 m2), laboratoria (9.600 m2), onderzoeksfaciliteiten (7.100 m2) en parkeerruimte (7.800 m2). Daarbij biedt het plan, met een grid van 1,35 meter, volgens MVRDV voldoende flexibiliteit om tijdens de realisatie het programma aan te passen en ondernemingen van uiteenlopende omvang plek in de verschillende gebouwen te bieden.

Indeling

Basis van het masterplan zijn kleine straten tussen de straat en de havenkant. De plint van het gebouw, die tot drie verdiepingen hoog kan zijn, volgt de haventypologie, aldus MVRDV. De daarboven gelegen vloeren zijn geschikt voor laboratoria en grotere kantoorruimten. De hoger gelegen verdiepingen bieden ruimte voor kleine en flexibele kantoren.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant