Architectuur

MHMA: Renovatie en uitbreiding in Rijmenam (Antwerpen)

MHMA: Renovatie en uitbreiding in Rijmenam (Antwerpen)
Eind jaren 60 werd de oorspronkelijke gelijkvloerse woning omwille van de ongelukkige oriëntatie van het perceel achteraan ingeplant, om toch maximaal van het zonlicht te genieten. Door het plaatsen van een nieuwe vleugel, loodrecht op het bestaande volume, werd enkele jaren geleden tegemoet gekomen aan het uitgebreide programma van de eigenaars. Tegelijk werden toegang en tuin duidelijker gedefinieerd en ontstond er meer privacy. De woning voldoet nu aan alle hedendaagse normen voor comfort.

De architect besteedde bijzondere aandacht aan het materiaalgebruik, wat resulteerde in een perfecte integratie in de bosrijke omgeving. De terrassen werden even belangrijk geacht als het interieur en nodigen uit tot het buitenleven. Zo genieten de bewoners het hele jaar door van een vakantiegevoel.

Architect: A-dres Architecten

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect