Architectuur

MHMA: Nieuwbouwwoning in Sijsele (Damme)

MHMA: Nieuwbouwwoning in Sijsele (Damme)
Deze eenvoudige maar doordachte woning tracht op een vernieuwende manier een waarachtige invulling te geven aan het concept van duurzaam bouwen. De vorm is gegroeid uit de context. Achter een gesloten voorgevel ontvouwt zich een uitzonderlijk lichte en luchtige woning die zich genereus opent naar de tuin en de omliggende velden. Een ritme van houten spanten (met innovatieve houtverbinding) definieert een grote open leefruimte, overvloedig doorstroomd met daglicht. Een centrale kern in kristalwit edelbeton geeft de binnenruimte vorm.

Met natuurlijke materialen werd een heldere binnenruimte gecreëerd. Het reële energie- en waterverbruik is uitzonderlijk laag, terwijl het binnenklimaat aangenaam is, het hele jaar door. De woning is functioneel, praktisch en toegankelijk voor iedereen (universal design). De ruimte kan flexibel aangepast worden. In deze future proof woning is het aangenaam en comfortabel leven, op het ritme van de seizoenen en dicht bij de natuur, zowel voor de huidige als de toekomstige generaties.

Architect: KRONOS architectuur

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect