Energie

Light + Building 2024: Natuurlijk duurzame energie

Light + Building 2024: Natuurlijk duurzame energie
Fotovoltaïsche systemen (PV-systemen) spelen een centrale rol bij het leveren van duurzame energie voor de toekomst. Van particuliere mini-energiecentrales tot systemen op de daken van appartementsgebouwen en commerciële fotovoltaïsche velden, subsidieprogramma's en juridische vereenvoudigingen zijn ontworpen om de uitbreiding van Europa's energiesystemen te versnellen. Daarom zullen, als aspecten van de gebouwentechniek, PV-systemen, energieopslag en -controle, evenals systeemintegratie, in belang toenemen tijdens de komende Light + Building van 3 tot 8 maart 2024.

Op Light + Building, de wereldleidende vakbeurs voor verlichting en gebouwentechnologie, staan meer dan 2.000 nationale en internationale fabrikanten klaar om zowel intelligente verlichtingssystemen als toekomstgerichte thuis- en gebouwentechnologie te presenteren. De elektrische infrastructuur is een voorwaarde voor gemakkelijke thuis- en gebouwautomatisering, efficiënte energieopslag en -beheer, de aansluiting van PV-systemen en oplaadstations, evenals elektrische verwarmingssystemen.

"Beurzen spiegelen markten. En Light + Building weerspiegelt direct de laatste ontwikkelingen in de sector. Op het gebied van gebouwentechnologie zijn de onderwerpen van bron, onafhankelijkheid en opslag van energie de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Dienovereenkomstig groeit deze thematiek ook in belang op Light + Building, met een toenemend aantal exposanten dat dergelijke producten en diensten toont en nieuwe bedrijven die de wereldleidende vakbeurs voor zichzelf ontdekken," zegt Johannes Möller, Directeur Merkbeheer Light + Building.


Wil jij de beurs Light + Building 2024 bezoeken? Bouw & Wonen mag ook dit jaar tickets weggeven aan haar lezers. Via het formulier op deze pagina kun jij deze tickets aanvragen!

Oplossingen voor steeds belangrijkere onderwerpen, zoals PV-systemen en energieopslag, domineren de Hallen 11 en 12. 70 van de exposanten daar zijn experts op het gebied van e-mobiliteit en laadinfrastructuur, terwijl 45 bedrijven innovaties en producten presenteren voor gedecentraliseerde energiesystemen en -componenten. Tien van hen zijn specialisten in fotovoltaïsche systemen. De belangrijke spelers in Hallen 11 en 12 zijn onder andere ABB, ABL, Amperfied, Bosch Thermotechnik, Compleo Charging Solutions, Fronius, Go-e, Hager, Hensel, Hepa Solar, Legrand, Mennekes, OBO Bettermann, Phoenix Contact, Schneider Electric, Siemens, SMA, Senec, Spelsberg, Walther-Werke, Weidmüller en Wieland.

Met elektrotechniek, huis- en gebouwautomatisering en verbonden veiligheids- en beveiligingstechnologie (Intersec Building) is de wereld van gebouwentechnologie ook te vinden in Hal 9.

Alle exposanten kun je eenvoudig vinden met de speciale Light + Building zoekmachine.

Kennisoverdracht & netwerken: evenementen met focus op regeneratieve energieën

De Building Plaza in Hal 9.0 is de ontmoetingsplek voor kennisoverdracht, evenementen en inspiratie op het gebied van gebouwentechnologie. Op dinsdag 5 maart 2024 draait het programma rond het onderwerp regeneratieve energieën met talrijke lezingen en paneldiscussies onder het motto 'Energie opslaan en beheren'. Het programma gaat verder op woensdag en donderdag, 6 en 7 maart 2024, met het eerste 'Bouwen in de Energie Transitie' congres. Onder de titel 'Verlicht de Toekomst: Innovaties voor een duurzame energievoorziening in gebouwen en wijken', kunnen bezoekers uitkijken naar lezingen, paneldiscussies en rondleidingen over de beurs die inzichten bieden in het nieuwste onderzoek op het gebied van duurzame energievoorzieningen voor gebouwen.

Het evenement Light + Building vindt plaats van 3 tot 8 maart 2024 in Frankfurt.

Wil jij de beurs Light + Building 2024 bezoeken? Bouw & Wonen mag ook dit jaar tickets weggeven aan haar lezers. Via het formulier op deze pagina kun jij deze tickets aanvragen!

Ook interessant