Meubelen

Leolux presenteert Jill by Edward van Vliet

Leolux presenteert Jill by Edward van Vliet
Met zijn uitgesproken visie op luxueuze materialen en elegante kleuren, komt Edward van Vliet in 2017 de Leolux collectie versterken. Als “strategic creative director” geeft zijn visie een duidelijke koers aan bij (beurs)presentaties en in de fotografie. Daarnaast voegt hij als designer eigentijdse items aan de Leolux collectie toe. Salontafels (Prismo) en poefs (Capri en Amulet), maar ook karpetten en kussens.

In 2018 presenteert Leolux de fauteuil en chaise longue Jill. Het ontwerp verwijst naar vroeger tijden, geïnspireerd op luxe (hotel)interieurs in de 19e eeuw. De hand van Edward van Vliet is in de fauteuil en chaise longue overduidelijk herkenbaar. Hij combineert een vleugje nostalgie met een eigentijds comfort, charmante rondingen en elegante details. Zoals de pootjes in Black Chrome die naar boven toe een stukje terugspringen, waardoor de zitting lijkt te zweven. Meer fraaie details zien we in de siernaden en het accent van de knoop, midden op het lendenkussen. Een cadeautje. Gezichtsbepalend en elegant. Jill van Leolux.

  • Leverbaar als fauteuil en als chaise longue, met twee bijpassende poefs.
  • Bekleding wordt uni uitgevoerd. Het lendenkussentje kan worden uitgevoerd in andere materialen, de siernaden in elke denkbare kleur, toon-in-toon of afwijkend.
  • Voetjes worden uitgevoerd in epoxy. Opties: Black Chrome en alle Leolux lakken.

Leolux - Jill

Edward over Jill: ‘Ik ben de samenwerking met Leolux in 2017 begonnen, door een aantal inspiratie-werelden te formuleren, sferen die heel erg bij Leolux passen. Die gebruiken we als basis om het merk Leolux duidelijk te positioneren in de internationale designwereld; als een veilige plek die je met de Leolux producten creëert, met een vleugje nostalgie en herkenbaarheid. Dat is het uitgangspunt voor dit ontwerp. Jill is een chaise-longue met een traditionele “approach” die verwijst naar een bepaalde tijdsgeest. Je herkent het van hotels uit de 19e eeuw, dat zijn interieurs met een verhaal. Je ziet dat ook heel sterk in oude herenhuizen. Jill is een knipoog naar het verleden, naar de tijd dat meubelen nog werden opgebouwd met springveren, jute en kapok. Jill is zo ontworpen dat ze zelfs in de meest basale bekledingsmaterialen, bijvoorbeeld in linnen, prachtig tot haar recht komt. Andere, rijkere stoffen of leer, kunnen Jill alleen nog meer klasse geven. In het ontwerpproces kregen de details extra veel aandacht. De pootjes, bijvoorbeeld, die lopen naar boven toe iets terug, waardoor lijkt het of de zitting gaat zweven. Kijk, dat geeft Jill charme.’

Jill is verkrijgbaar vanaf september 2018.
Prijzen: Fauteuil vanaf € 1.195 en Chaise Longue vanaf €2.395.

Ook interessant