Lekkage in de badkamer: alles wat je moet weten

Bron: Bouw & Wonen
Lekkage in de badkamer: alles wat je moet weten
Lekkages in de badkamer komen vaak voor omdat dit een plek is waar toch veel water wordt gebruikt en verschillende leidingsystemen te vinden zijn. In het geval van een lekkage in de badkamer is het vooral bij een lek aan de leidingen belangrijk dat je deze zo gauw mogelijk door een professionele loodgieter of een specialist lekdetectie laat opsporen en oplossen. Zo voorkom je grotere problemen zoals schimmelvorming en grootschalige gevolgschade. Lees in dit artikel alles over het verhelpen van verschillende soorten badkamer, lekkages en de kosten voor de reparatie.

Lekkage badkamer opsporen

Om de bron van de lekkage op te sporen, moet een bouwbedrijf vaak hak- en breekwerk verrichten. Om dit te voorkomen kun je ook een specialist lekdetectie inschakelen. Ze maken gebruik van innovatieve apparatuur waarbij er niets hoeft worden opengebroken. Met een infraroodcamera, kleurstof analyse of traceergas kan het lek nauwkeurig worden opgespoord.

Lekkage badkamer vloer

In het geval van een lekkage aan de vloer van de badkamer, kan het bijvoorbeeld zijn dat de vloerverwarming of het voegwerk is verouderd of vanwege losse kitnaden. Het is belangrijk eerst te (laten) checken waar het lek vandaan komt.

Als alleen de kitnaden niet waterdicht zijn kunnen deze opnieuw worden dichtgekit. Dit kun je ook zelf doen. Wanneer bijvoorbeeld onderliggende leidingen zijn gesprongen kun je het beste een loodgieter inhuren.

Lekkage badkamer: alles wat je moet weten

Lekkende voegen badkamer

Lekkende voegen kunnen komen doordat ze poreus zijn en er schimmelvorming ontstaat. Of door douchewater dat door de voegen heen lekt. Het is daarom verstandig om de voegen te laten behandelen om ze droog en schimmel vrij te houden.

Lekkage bad

Ook kun je last hebben van een lekkage in of bij je bad, door het afvoerputje of door niet waterdichte kit randen. Ook kan de badkuip zelf zijn beschadigd of is er iets mis met de waterleidingen of afvoer.

In het geval van een lekkage in je bad kun je het best deze eerst laten detecteren en dan met de expert bepalen wat er nodig is als het gaat om reparatie.

Badkamer lekkage reparatie kosten

De algemene kosten voor een badkamer lekkage reparatie verschillen uiteraard per soort werkzaamheden, en het aantal werkuren van de specialist. Lees hieronder de gemiddelde kosten voor de verschillende reparaties in 2022:

WerkzaamhedenKosten
Badkamer lekkage oplossen€200,- tot €300,-
Eenvoudige lekkage opsporen€50,- tot €75,-
Lekkage opsporen met speciale apparatuur€75,- tot €400,-

Last van een lekkage in een andere ruimte? Lees dan alles over andere vormen van lekkages.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo