Badkamers

Badkamer kitten: hoe doe je dat?

Badkamer kitten: hoe doe je dat?
Voor veel mensen is de badkamer een belangrijke plek in het huis. Het is dan ook volkomen logisch dat je hier veel aandacht aan besteed. Nu zijn er altijd klusjes in de badkamer die (veel) mensen aan een professional moeten overlaten, maar natuurlijk zijn er ook bepaalde taken die je zelf prima kunt uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is de badkamer kitten. In dit artikel lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Het is allereerst goed om te weten waarom je eigenlijk je badkamer moet kitten. Een goede kitlaag voorkomt lekkages en schimmelvorming. Zeker omdat de badkamer een vochtige omgeving is, kan slecht kitwerk verregaande gevolgen hebben. Met dit in het achterhoofd leggen we je nu uit waar je rekening mee moet houden.

De juiste kleur

Misschien een open deur, maar zorg er goed voor dat je zeker weet dat je de juiste kleur badkamerkit koopt. Kit is niet alleen verkrijgbaar in het wit of transparant, maar enkele types zijn ook leverbaar in verschillende kleuren. Dit komt natuurlijk perfect uit wanneer je badkamer een andere kleur heeft.

Oefening baart kunst

Het is, zeker wanneer je niet zoveel ervaring hebt met kitten, aan te raden om eerst even te oefenen met het kitpistool. Doe dit bij voorkeur op een stukje karton of een oppervlak die niet in het oog sprint. Zo weet je hoeveel kracht je moet zetten om de juiste hoeveelheid kit te krijgen.

Maak het object schoon en droog

Bij het kitten is het van groot belang dat het object wat je gaat kitten schoon en droog is. Op deze manier kan de kit zich het beste hechten en krijg je het mooiste en beste resultaat.

Tape aanbrengen

Je hebt natuurlijk liever niet dat er op de muur kitresten blijven zitten. Zorg er daarom door dat je alle oppervlakken waar je geen kit wil hebben goed afdekt. Dit kan heel eenvoudig met plakband of schilderstape. Als je klaar bent met kitten kun je deze dan weer eenvoudig verwijderen.

Kitten maar

Nu je alle voorbereidingen hebt getroffen kun je dan eindelijk aan het werk. Het badkamer kitten kan beginnen! Zorg ervoor dat je overal een goede laag aanbrengt en dat de kit overal mooi verdeeld is. Op deze manier ziet je badkamer er na het kitten ook nog steeds prachtig uit. Neem ook rustig de tijd voor de klus. Overhaasten heeft geen nut en leidt enkel tot een minder eindresultaat.

Afwerken

Als je de kit hebt aangebracht is het tijd voor de afwerking. Dit doe je door de kit met je vinger aan te drukken. Doe dit altijd met een natte vinger, liefst met een beetje afwasmiddel. Wanneer je dit niet doet blijft de kit aan je vinger plakken en krijg je vervelende oneffenheden in het eindresultaat.

Ook interessant