Zelf een douchecabine plaatsen? Met deze tips is het een makkie

Bron: Bouw & Wonen
Zelf een douchecabine plaatsen? Met deze tips is het een makkie
Vorige keer hebben we al eens verteld hoe je een douchebak zelf kunt plaatsen. Bij een douchebak hoort meestal ook een cabine om ervoor te zorgen dat al het water netjes in de douchebak terechtkomt. Ook die kunnen we makkelijk zelf plaatsen. Zoals steeds is een goede voorbereiding het halve werk.

Voorbereiding

Zorg eerst voor alle benodigdheden, inclusief gereedschap. Vooreerst hebben we uiteraard een douchecabine nodig. Kijk voor een mooie douchecabine bij Badkamerdepot.be. Daarnaast hebben we nog de volgende zaken nodig: schroeven en pluggen, een schroevendraaier, een accuboormachine, siliconenkit en een waterpas.

Het plaatsen van de douchecabine

De douchecabine wordt gewoonlijk op de tegelvloer of de douchebak geplaatst. Ga hierbij zorgvuldig tewerk, zodat de gaten op de juiste plaats kunnen geboord worden. De cabine moet goed waterpas staan, anders gaan de deuren moeilijk openen en sluiten! Ook de afmetingen van de cabine moeten goed in acht genomen worden. Neem dus goed de tijd om alles op zijn plek te zetten en af te tekenen.

Als de gaten goed aangeduid zijn, kunnen we de gaten gaan boren. Bij het boren in tegels mag je nooit de klopstand van de boormachine gebruiken. Hiermee boor je de tegels kapot! In stevige tegels boren is misschien wel moeilijker dan in een voeg, maar het geeft een betere houvast voor de schroeven. Om ervoor te zorgen dat de boor niet wegschuift, kan je een stukje tape plakken op de plaats waar geboord moet worden.

Als alle gaten geboord zijn, plaatsen we de pluggen er in. Daarna kunnen we het profiel aan de muur bevestigen.

Als de cabine geplaatst is, mogen we niet vergeten alles mooi af te kitten. In de meeste gevallen is het aangewezen een transparante siliconenkit aan te brengen aan de buitenkant van de cabine. De kit kan mooi gladgestreken worden met de vinger die in water met zeep gedoopt is. Als u van onder naar boven werkt, voorkomt u dat er al water op de onderste delen komt voordat die gekit zijn. Het spreekt voor zich dat kitten op een natte ondergrond geen goede hechting geeft.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo