Verwarming & Sanitair

Wat kun je het beste doen bij waterschade in je woning?

Wat kun je het beste doen bij waterschade in je woning?
In de afgelopen jaren is het weerbeeld in ons land behoorlijk veranderd. Zo hebben we vaker met warm weer te maken, maar ook vaker met flinke regenbuien. Dit veranderde weer is van invloed op ons klimaat, maar ook op onze huizen.

Hoe dit precies zit? Nou, door de hevige regenval is de kans op waterschade een stuk groter geworden. Mocht het buiten heel hard regenen, zijn de dakgoot en regenpijp mogelijk niet in staat om al het regenwater goed af te voeren. Een logisch gevolg hiervan is waterschade.

Raak niet in paniek

Merk je waterschade in je woning op? Het is belangrijk om niet direct in paniek te raken. Aan het feit dat je nu last van waterschade hebt, kun je niks veranderen. Je kunt het gelukkig wel snel laten herstellen, bijvoorbeeld door een loodgieter uit Almere. Raak daarom niet in paniek, maar bel direct een loodgieter bij je uit de buurt op.

Zet een emmer onder de lekkage

Eén van de meest gevoelige onderdelen in een huis is de vloer. Op het moment dat bijvoorbeeld een houten vloer nat wordt, kan de vloer gaan bollen. De gevolgen hiervan kunnen desastreus zijn. Alleen daarom al raden wij je aan om een emmer onder de lekkage neer te zetten.

Maak foto’s

Het is verder heel belangrijk om direct foto’s van de lekkage te maken. Waarom? Omdat je deze foto’s mee kunt sturen naar je verzekeringsmaatschappij. Met de foto’s heb je het bewijs in handen dat er echt iets aan de hand is in je woning. Je verzekeringsmaatschappij vertrouwt je ongetwijfeld, maar wil wel graag foto’s zien. Maak deze foto’s daarom tijdig.

Zet een vakman aan het werk

Ben je woonachtig in Amsterdam en heb je waterschade aan je huis? Schakel dan zo snel mogelijk een loodgieter uit Amsterdam in. Ben je woonachtig in Brabant? Schakel dan zo snel mogelijk een loodgieter uit die buurt in. Met andere woorden: zet zo snel mogelijk een vakman aan het werk. Des te dichterbij deze vakman werkt, des te sneller hij/zij de waterschade kan herstellen.

Voorkomen waterschade in de toekomst

Dat je nú last van waterschade in je woning hebt, is een gegeven. Dat je hier in de toekomst nogmaals last van gaat krijgen, is echter geen gegeven. Door enkele veranderingen/aanpassingen aan je woning door te voeren, kun je waterschade in de toekomst voorkomen.

Dit doe je bijvoorbeeld door de dakgoot goed schoon te laten maken. Mochten er nu allerlei bladeren in de dakgoot aanwezig zijn, vormen deze een opstopping voor het water. Het water kan vervolgens geen kant op, waardoor het zich je huis ‘binnen gaat vreten’. Bereid je huis daarom goed voor op mogelijke hevige regenval in de komende jaren.

Ook interessant