Verwarming & Sanitair

Leg zelf en eenvoudig al je sanitaire leidingen

Leg zelf en eenvoudig al je sanitaire leidingen
Hoewel het uiteraard gemakkelijk is om je sanitair te laten plaatsen door een professionele loodgieter, kost het ook een aardige duit. Heb je er al eens aan gedacht om je sanitaire leidingen zelf te plaatsen? Met de nodige begeleiding kan je het gewoon zelf. Trek er enkele weekends voor uit en het gebruik het uitgespaarde budget voor andere leuke dingen.

Sanitaire leidingen

Als we het hebben over sanitaire leidingen, omvat het zowel de aan- als afvoerleidingen. De aanvoerleidingen zijn de dunnere buizen waar het water mee naar de kranen gevoerd wordt. De afvoerleidingen zijn dikkere buizen die het afvalwater naar buiten voeren. Beiden moeten gelegd worden in de ruwbouw, voordat de chape en de vloerbedekking geplaatst wordt. Denkt er dus zeker op tijd aan om er zelf aan te beginnen. Als je naar de doe-het-zelfzaak gaat met de plannen van de architect, is het niet evident om de juiste materialen te vinden. Laat staan de correcte hoeveelheden en koppelstukken. Ga je daarentegen naar Easykit, wordt aan de hand van je plannen een uitgebreide berekening gemaakt. Zo krijg je een lijst met de benodigdheden. Bovendien krijg je voldoende begeleiding zodat zelfs een leek ermee aan de slag kan.

Bereken hier zelf je budget

Easykit - Leg zelf en eenvoudig al je sanitaire leidingen

Sanitaire installatie

Als je klaar bent met de leidingen en de isolatie, chape en bepleistering is aangebracht, is het tijd om de sanitaire installatie te vervolledigen. Waarom zou je dat ook niet zelf doen? Het sanitair is heel breed. Zo kan het bijvoorbeeld gaan over een hangtoilet. Dat is niet zo moeilijk als het eruit ziet. Met de juiste begeleiding is het makkelijk geplaatst. In een nieuwbouw of grondige renovatie is een regenwaterrecuperatiesysteem verplicht. Maar ook daar kan bespaard worden op installatiekosten bij zelfplaatsing. Om het rijtje nog wat langer te maken, een warmtepompboiler, zonneboiler, waterverzachter, enz. hoort eveneens bij de sanitaire installatie. Voor het zelf plaatsen van sanitair kan je bij Easykit de juiste materialen vinden. Op de website staan video’s met uitleg over de plaatsing. Maar bij de bestelling van een systeem bij Easykit word je niet aan je lot overgelaten. De professionals van Easykit zullen je met raad en daad bijstaan. Vooreerst is er de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding bij Easykit zelf. En bij de indienstneming van de installatie komt de technicus ter plaatse om alles te controleren en de uiteindelijke aansluiting uit te voeren. Zo kan je er gerust van zijn dat het volgens de regels van de kunst geplaatst is. Zelf als er nadien nog problemen mochten optreden, zal je een beroep kunnen doen op de techniekers van Easykit. Ook voor onderhoud of wisselstukken staat Easykit steeds paraat.

Bereken hier zelf je budget


Easykit - Leg zelf en eenvoudig al je sanitaire leidingen