Verbouwen

Legrand introduceert Drivia modulaire verdeelkasten

Omdat de ruimte voor een standaard verdeelkast met 18 modules in een aantal gevallen gewoonweg niet beschikbaar is, lanceert Legrand nu Drivia. Deze wandkast is 13 modules breed en geschikt voor discrete installatie in diverse toepassingen: sociale woningen, appartementen, ….

Het concept van Drivia ligt in het verlengde van andere gamma’s die Legrand de voorbije jaren introduceerde, met name XL³ 125 en Plexo³. Het doortrekken van die uniforme lijn is de reden waarom Ekinoxe, de voormalige kast met 13 modules, door deze nieuwe ontwikkeling wordt vervangen. Drivia is beschikbaar in uitvoeringen met 1 tot 4 rijen (13 tot 52 modules).

Met Drivia komt Legrand tegemoet aan de noden van de installateur: een optimaal bekabelingscomfort en een vereenvoudigde plaatsing. Maar ook de architect en de eindgebruiker blijven niet op hun honger zitten, dankzij de moderne esthetische afwerking.

Legrand Drivia modulaire verdeelkasten

Comfortabel bekabelen

Frames, klemmenblokken, rails en alle onderdelen van de wandkast zijn voorzien van slimme snufjes die de bekabeling en montage van diverse producten optimaliseren.

Zo kan elke DIN-rail makkelijk worden verwijderd dankzij een handig kliksysteem. Gereedschap is dus niet nodig. Die rails kunnen bovendien naar boven of beneden onder een bepaalde hoek geplaatst worden. Een innovatie die zicht en montage van verbindingsrails en klemmen verbetert. De afstand tussen de verschillende rails bedraagt 125 mm; 40 mm diepte onder elke rail tot de kastwand creëert extra kabelruimte. De rails zijn multifunctioneel. Dankzij de equipotentiale verbindingsklemmen zijn ze ook geschikt voor niet-modulaire apparaten en voor multimediaproducten. De uitsparingen op de rail voor bevestigingsbeugels en Colring-kabelbanden laten toe om de bekabeling in de kast mooi te ordenen.
Het aardingsklemmenblok (IP2X) kan boven en onder in de kast gemonteerd worden, in twee mogelijke posities. Inspelend op een vraag uit de praktijk, voorzag Legrand de ruimte om een extra aardings- of nulleiderklemmenblok te kunnen toevoegen. Ook is er plaats om opzij, boven- en onderaan kleinere klemmenblokjes te plaatsen.
De omkeerbare Drivia is, naargelang de configuratie, zowel omhoog als omlaag installeerbaar.

Eenvoudig plaatsen

Drivia biedt alle garanties voor een geslaagde installatie. Nieuw op dit vlak zijn de speciale toebehoren in opvallend geel voor een geleide, rechte muurbevestiging en een verticale en/of horizontale koppeling van meerdere kasten.

Een vooruitgesneden kabeldoorvoerplaat vereenvoudigt de installatie van verschillende formaten wandgoten en buisdiameters. Openklappende etikethouders bieden een verzorgde, permanente markering.

De deur - verkrijgbaar in wit of doorzichtig - is een aparte referentie. Ingebouwde, onzichtbare scharnieren zorgen voor een versterkte ophanging. De gestileerde deurgreep bevindt zich centraal op de deur. Aan de binnenkant kan een zelfklevende planhouder worden bevestigd.

Ook interessant