Domotica

Legrand Batibox Multimedia-doos

In het hedendaagse interieur wordt de televisie steeds vaker aan de muur gehangen. Een strak LCD- of plasmascherm als een stijlelement dat integraal deel uitmaakt van de inrichting. Zichtbare kabels voor de aansluiting van verschillende functies zouden het geheel esthetisch danig verstoren, terwijl stekkers en stopcontacten zouden verhinderen dat het scherm echt vlak tegen de muur hangt. Daarom komt Legrand nu met een Batibox multimediadoos.

Deze multimediadoos maakt het werk voor de installateur weer wat eenvoudiger. Dankzij deze inbouwdoos, met multimediafunctionaliteiten zoals ondermeer HDMI, kunnen plasma- en LCD-televisies mooi vlak tegen de muur worden geplaatst, zonder hinder van bijvoorbeeld stekkers, stopcontacten of TV-adapters.

Dankzij de multimediadoos is het mogelijk meerdere functies voor aansluiting op een plasma- of LCD-scherm te concentreren in één doos. Deze Batibox-doos wordt aangeboden in twee afmetingen, zijnde een referentie voor 1x5 modules en een referentie voor 2x5 modules, en dit telkens met deksel. Terwijl in de Batibox voldoende opbergruimte is voorzien voor meerdere kabels, werd het deksel uitgevoerd met een uitsparing waar diezelfde kabels worden doorgevoerd voor aansluiting op het scherm.