Laat uw spouwmuur na-isoleren

  BE   28 januari 2020 Bron: Bouw & Wonen
Laat uw spouwmuur na-isoleren
Bijna alle woningen die zijn gebouwd na 1920 hebben spouwmuren. Een spouwmuur is een muur die uit een binnenmuur en een buitenmuur bestaat. Tussen de binnenmuur en de buitenmuur zit een ruimte die de spouw wordt genoemd. Deze ruimte is in principe gevuld met lucht, maar kan gevuld worden met isolatiemateriaal.

Woningen die na 1967 zijn gebouwd hebben dus ook een spouwmuur, maar deze is gevuld met isolatiemateriaal dat niet achteraf minder goed bleek te zijn. Vaak is dit isolatiemateriaal gaan verzakken, wat ervoor zorgt dat de woning niet meer goed geďsoleerd is. Is dit bij uw woning het geval? Gelukkig kunt u uw woning laten na-isoleren.

Hoe werkt het?

Als u uw spouwmuur moet laten na-isoleren, betekent dat er dus al een verzakt isolatiemateriaal in uw spouwmuur zit. Hierom moet na-isolatie dus gebeuren met isolatiemateriaal dat goed tussen alle kieren in uw spouwmuur kan komen, zodat het ook tussen het oude isolatiemateriaal komt. Vaak wordt hiervoor PUR-schuim, glaswol of worden hiervoor EPS-parels gebruikt. Een specialist zal een van deze materialen in uw spouwmuur spuiten, waardoor alle hoekjes en gaatjes gevuld worden.

Waarom na-isoleren?

Als u nog een oud en verzakt isolatiemateriaal in uw spouwmuur hebt zitten, isoleert dit uiteraard niet goed. Het grote voordeel van na-isoleren is dat u het oude isolatiemateriaal niet eerst hoeft te laten verwijderen, maar dat er een nieuw materiaal bij gespoten wordt. Dit scheelt een hoop extra werk en dat scheelt weer kosten.

Een ander voordeel van spouwmuurisolatie is dat het nieuwe materiaal dat zal worden gebruikt niet vergaat. Na-isolatie gaat dus net zo lang mee als uw woning.

Hoeveel kost na-isoleren?

Na-isoleren is in principe geen hele dure klus. Gemiddeld kost het na-isoleren van uw spouwmuur tussen de 15€ en de 30€ per vierkante meter. Dit is vooral afhankelijk van het materiaal waarvoor u kiest. Glaswol is het goedkoopste: per vierkante meter kost dit tussen de 15€ en de 20€. EPS-parels kosten per m2 gemiddeld tussen de 20€ en de 25€. PUR-schuim, de meest gebruikte optie, kost tussen de 25€ en de 30€ per m2.

Wilt u uw spouwmuur laten na-isoleren? Vergelijk offertes via Solvari. Zo komt u in contact met specialisten bij u uit de buurt en bespaart u tot wel 40% op uw uiteindelijke factuur.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo