Isolatie

Hierom is het belangrijk om uw woning te isoleren

Hierom is het belangrijk om uw woning te isoleren
Het isoleren van uw woning is een ingreep waar steeds meer woningeigenaren voor kiezen. Maar waarom is het in uw geval van belang om uw woning te laten isoleren? In dit artikel leest u wat isolatie precies voor u kan opleveren en waarom het een goed idee is om uw woning te laten isoleren.

Verduurzamen met isolatie

Verduurzamen is een thema dat steeds belangrijker wordt. Als u zoekt naar een manier om uw woning te verduurzamen dan is isoleren een logische stap. Door uw woning te isoleren kan er namelijk geen warmte uit uw woning ontsnappen, waardoor de verwarming een aantal graden lager kan. Op deze manier zorgt u voor minder CO2 uitstoot en dit is goed voor het milieu.

In een niet geïsoleerde woning gaat er ongeveer 30% van de warmte verloren via het dak, 20% via de muren en 10% via de vloer. Door uw woning goed te isoleren kunt u de hoeveelheid warmte die verloren gaat minimaliseren.

Besparen met isolatie

Niet iedereen vindt verduurzamen even belangrijk, maar iedereen wil natuurlijk besparen op zijn/haar energiefactuur. Samen met zonnepanelen is isolatie de beste manier om te besparen op uw energiefactuur. Als u uw gehele woning goed laat isoleren kunt u gemiddeld tussen de 1.500€ en de 2.000€ per jaar besparen. Doordat u jaarlijks zo veel kunt besparen, kunt u uw investering dus ook redelijk snel terugverdienen.

Verhoog het wooncomfort in uw woning

Thuis hoort lekker warm en comfortabel aan te voelen. Isolatie kan u daarbij helpen. Zoals hierboven al genoemd is, houdt isolatie de warmte binnenshuis. Dit zorgt ervoor dat de warmte in uw woning gelijker is verdeeld. Ook zal u minder last hebben van tocht in uw woning. Wilt u dat uw woning een stukje comfortabeler wordt dan is isolatie een goed idee.

De mogelijkheden

Bij isolatie zijn er drie grote mogelijkheden die u kunnen helpen om de voordelen die hierboven genoemd worden te bereiken. Spouwmuurisolatie is de goedkoopste vorm van isolatie, en ook de vorm die u het snelste kunt terugverdienen. Via het dak gaat de meeste warmte verloren en dit zou een goede reden zijn om voor dakisolatie te kiezen. Vloerisolatie kan zorgen voor veel meer wooncomfort, omdat de temperatuur van de vloer een aantal graden stijgt.

Wilt u genieten van deze voordelen van isolatie? Vergelijk dan offertes via Solvari en bespaar tot 40% op uw uiteindelijke offerte.

Ook interessant