Vastgoed

Kun je geen huis vinden? 3 handige tips van een expert

Kun je geen huis vinden? 3 handige tips van een expert
Lukt het je maar niet om een geschikte woning te vinden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Natuurlijk snappen wij ook heel goed dat de woningmarkt op dit moment flink verhit is en er bedragen worden geboden op huizen, waar vooral starters lang niet altijd in mee kunnen komen. Zo is het overbieden met 5 tot 10 procent de normaalste zaak van de wereld. Gelukkig zijn er, los van de vele overbiedingen, voldoende mogelijkheden om er toch voor te zorgen dat je een huis weet te vinden. Wat we vaak even vergeten, is dat een huis natuurlijk niet direct instapklaar hoeft te zijn. Een slimme keuze kan daarom zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen, die voor jou aan de slag gaat om te zoeken naar alle mogelijkheden die passen binnen jouw wensen en eisenpakket en vaak ook net even daarbuiten. Waar we als kopers vaak te veel onze emoties laten spreken, zal een verkoopmakelaar veel rationeler zijn. Om ervoor te zorgen dat het vinden van een woning veel makkelijker wordt, hebben we een aantal tips voor je.

Maak een lijstje met wensen

Alles valt en staat met je wensen. Je kunt nog zoveel willen, maar als je budget dit niet toelaat, dan kan ook een aankoopmakelaar niet vinden wat jij zoekt. Vooral als je op zoek bent naar een woning in een bepaalde prijsklasse, is het soms nodig om concessies te doen. Maak daarom voor jezelf een lijstje met wensen. Daarbij is het wel verstandig om dit lijstje te verdelen in twee aparte lijstjes, de een met nice to have en de ander met need to have. Zo is het in het geval van een gezin met twee kinderen wel handig om drie slaapkamers te hebben, terwijl een schuur misschien wat minder een must is. Op deze manier is het veel makkelijker om uiteindelijk een keuze te kunnen maken en je dus niet alleen blind te staren op wat niet kan, maar juist te kijken naar de mogelijkheden van een huis.

Maak gebruik van meerdere kanalen

Het vinden van een huis kan op allerlei verschillende manieren. Maak hier daarom ook gebruik van! Zo kennen we natuurlijk Funda, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden, die vaak nog veel doelgerichter zijn dan dat. Vaak zien we toch dat de huizen die op Funda staan via andere wegen niet zijn verkocht. Zo zijn er een hoop woningen die onderhands al worden verkocht, bijvoorbeeld door het inschakelen van een aankoopmakelaar. Kies je namelijk voor een Grandia Aankoopmakelaar, dan is de kans groot dat jij een woning die voldoet aan jouw wensen, eerder aangeboden krijgt, dan dat deze op Funda staat. Het loont zich dus wel degelijk om de hulp van een aankoopmakelaar in te schakelen, maar daarover later meer.

Kies voor een aankoopmakelaar

We hebben het al even genoemd, maar een aankoopmakelaar kan je natuurlijk perfect helpen bij het vinden van een geschikte woning. Door je wensen kenbaar te maken in combinatie met het enorme netwerk dat ze hebben, maakt dat ze in de meeste gevallen wel een passende match weten te vinden. Dus waarom zelf Funda en andere kanalen afstruinen, terwijl je jouw wensenlijstje ook gewoon bij een aankoopmakelaar kunt voorleggen?

Ook interessant