Keukens

Kookeiland populairder dan ooit

Kookeiland populairder dan ooit
De populariteit van een keuken met kookeiland is ongekend. En dat is niet voor niets. Het is de plek waar alles in huis samenkomt. Je geniet er van een borrel met vrienden, een kop koffie in de ochtend of een feestje met familie. Wat betreft de opstelling, materialen en styling is van alles mogelijk.

Soorten keukeneilanden

Een keukeneiland leent zich voor elke keuken. Zelfs in een kleine ruimte. Veel mensen denken bij een keukeneiland direct aan één van de varianten: het kookeiland. Maar wist je dat er verschillende soorten bestaan? We zetten er een paar voor je op een rijtje.

  • Bij een kookeiland bevindt de kookplaat zich op het eiland. Extra gezellig tijdens het koken.
  • Een spoeleiland heeft alleen een spoelbak. Ideaal als je geen speciale afzuigkap wil aanschaffen.
  • Voor een schiereiland heb je aan slechts één zijde loopruimte nodig. Perfect voor kleinere ruimtes.

Verschillende stijlen voor een keuken met kookeiland

Een kookeiland is het middelpunt van je huis. Het is dan ook belangrijk dat deze helemaal naar je smaak is. Geen zorgen: kookeilanden zijn beschikbaar in diverse keukenstijlen. Van landelijk tot modern. En van design tot industrieel.

De stijl van je keuken omgooien? Een nieuwe keuken is een optie, maar niet noodzakelijk. Een relatief kleine verandering maakt al een groot verschil. Kies voor een nieuw keukenblad of kleed je keuken aan met nieuwe accessoires.

Kies het materiaal dat bij je past

Het keukenblad bepaalt de sfeer die je kookeiland uitstraalt. Waar natuursteen zorgt voor een luxe touch, haal je met composiet een stoere sfeer in huis. En wat dacht je van de Xclusive Keramiek collectie? Een selectie marmer looks met de praktische eigenschappen van keramiek.

Twijfel je? Laat een combinatie van meerdere materialen nou nét trendy zijn anno 2022. Denk aan een betonnen kookeiland met marmeren details. Of houten keukenkastjes met een strak keukenblad van Neolith. Denk out of the box. Pas dan creëer je jouw perfecte keuken met kookeiland.

De kleur van het kookeiland

Kleuren roepen gevoelens op en beïnvloeden (onbewust) de sfeer. Ook in jouw keuken.

  • Wit is fris en schoon. Het roept orde en efficiëntie op én creëert ruimte. Een perfecte basiskleur.
  • Crème is nét wat warmer. Ideaal omdat het niet modegevoelig is. Prachtig met details in felle kleuren, zoals kobalt of oranje.
  • De favoriete kleur in de mode-industrie: zwart. Een zwart kookeiland staat luxueus, tijdloos en charmant.

Bekijk het gehele kleurenassortiment van Arte en ontdek welke kleur het beste bij je past.

De mogelijkheden van een kookeiland met bar

We zien het veel terug in hedendaagse keukens: een kookeiland met bar. De populariteit is te danken aan de eindeloze mogelijkheden. Het tovert je keuken om tot een plek waar nog veel meer gebeurt dan alleen koken. Urenlang borrelen met vrienden, gezelschapsspellen spelen met de kinderen of genieten van een goed boek met een heerlijk drankje. Kortom, een kookeiland met bar is multifunctioneel. Gecombineerd met een paar barkrukken is je nieuwe favoriete spot ready.