Keukens

Kleine keuken net zo indrukwekkend als grote keuken

Kleine keuken net zo indrukwekkend als grote keuken
We leven in een klein land, maar de bevolking groeit nog steeds. Steden breiden zich uit en raken steeds dichter bevolkt. De beperkte ruimte dwingt ons om dicht op elkaar te leven. Maar ook in een kleine woning is het mogelijk om een droomkeuken te realiseren. Kleine ruimtes, vreemde hoeken en weinig licht worden vaak gezien als de vijand van interieurdesign. Maar u kunt ze ook op een slimme manier gebruiken om karakter toe te voegen en om een stijlvolle, functionele leefruimte te creëren.

Ruimte creëren

Door wit als basiskleur te gebruiken maakt u optimaal gebruik van het beschikbare licht doordat het wordt weerkaatst in de donkerste hoekjes van de kamer. Dit kunt u contrasteren met donkere werkbladen, accessoires en apparaten, waardoor u meteen al een thema hebt in plaats van een ongeïnspireerd groot wit oppervlak. Door grote apparaten als een koelkast en vriezer in een nis te plaatsen, creëert u meteen meer waardevolle ruimte. En om ervoor te zorgen dat alles in de keuken deel uitmaakt van het algemene ontwerp, kunt u het beste apparaten gebruiken die allemaal uit dezelfde serie komen. Om van de keuken tenslotte een echte woonkeuken te maken in plaats van alleen een werkplek, is de ruimte gescheiden door een centrale unit. De unit is multifunctioneel en kan zowel als opbergruimte, als werkblad en als informeel eetgedeelte worden gebruikt. Met een beetje verbeelding kunt u dus van vrijwel elke ruimte een droomkeuken maken. U hoeft alleen maar de mouwen maar op te stropen en de ruimte voor u in plaats van tegen u te laten werken en uw creativiteit vrij baan te geven.

Tip

Op het eerste gezicht onhandige, niet te gebruiken ruimtes nodigen uit tot creativiteit. Laat deze ruimtes in uw voordeel werken met innovatieve opbergsystemen of laat ze juist in het oog springen door middel van een subtiele decoratie.

Ook interessant