Bedrijfsnieuws

èggo mikt op leidersplaats in Belgische keukenmarkt

èggo mikt op leidersplaats in Belgische keukenmarkt
èggo, de nummer 2 van de Belgische keukenbouwers, wil fors groeien in Vlaanderen. Gevestigd in en gegroeid vanuit Namen, plant èggo de komende twee tot drie jaar nog een tiental nieuwe verkooppunten in Vlaamse ‘blinde vlekken’. Goed mogelijk dat zij zich daarmee op de eerste plaats hijsen, want aan de top ontspint zich momenteel een heuse nek-aan-nekrace.

Het gaat hard voor èggo in de aanloop naar 2014. Naast een nieuw logistiek centrum van 10.000m2 in Rhisnes (bij Namen), opende de Belgische keukenbouwer zopas een nieuwe showroom in Geel en binnenkort ook in Turnhout. Daarmee komt het aantal verkooppunten in Vlaanderen op 13, tegenover 27 in Wallonië en 4 in Brussel. De ambities reiken zelfs verder, want èggo heeft zijn oog ook op Spanje laten vallen. In Madrid werden deze week de eerste keukens verkocht in de pioniersvestiging van het nog uit te bouwen Spaanse franchisenetwerk.

Werken aan perceptie

Maar vooral in ons land belooft het spannend te worden. In België zijn alle vestigingen in eigen beheer en draait èggo een omzet van 95 miljoen euro. In 2013 zal èggo om en bij de 15.000 keukens plaatsen. Nipt tweede in de markt, met een grote voorsprong op andere spelers in het middensegment zoals Dovy. “En in dat middensegment speelt onze perceptie ons een beetje parten”, zegt Product & Purchase manager Steven Deleul. “Omdat we heel veel aandacht besteden aan onze showrooms, ziet men ons nog vaak als een luxemerk. Terwijl je bij ons al een kwaliteitsvolle keuken vindt vanaf 2.000 euro.” De vooropgestelde groei wordt vooral verwacht in Vlaanderen. èggo wil binnen de drie jaar nog tien nieuwe verkooppunten uit de grond stampen, bijna een verdubbeling ten opzichte van vandaag.

Deutsche Gründlichkeit

Vanwaar dat ongebreidelde optimisme bij èggo, nota bene in crisistijd? Steven Deleul: “Omdat wij écht het verschil zullen maken in de prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn de enigen die een keuken van zeer hoge kwaliteit voor een zachte prijs kunnen aanbieden. We nemen de keukens rechtstreeks af bij een van de grootste Duitse kwaliteitsconstructeurs en kunnen door die enorme volumes de scherpste prijzen bedingen. Bovendien worden de keukens in Duitse fabrieken geassembleerd en zijn zo veel betrouwbaarder dan de ‘bouwpakketten’-formule.”

Nieuw in 2014

Om zijn ambitie waar te maken, verwacht èggo veel van de nieuwe keukenconcepten in 2014. Zo lanceert èggo het concept ‘Start by èggo’, een soort starterskeuken voor de kleine oppervlakte, die toch alle èggo kwaliteitskenmerken in zich draagt. Jong en dynamisch, en met veel meer mogelijkheden dan de klassieke blokkeuken, bijvoorbeeld een kookeiland. Ook de greeploze keuken die op de BISbeurs werd gelanceerd, wordt een speerpunt in 2014.

Tot slot gaat èggo prat op enkele hoogstandjes die hen een voorsprong geven op de competitie: “Onze kracht schuilt in de technologie. Zo zijn alle deuren en lades standaard uitgerust met een gedempte sluiting, van de kleinste tot de grootste keuken. En de onderdelen die het meest te lijden hebben onder slijtage, zoals scharnieren en glijsystemen van lades, van het merk Hettig, zijn de beste op de markt. Voor de fronten wordt onder meer lasertechnologie gebruikt om een uniform, ondoordringbaar en naadloos design te realiseren.”

Ook interessant