Muurbekleding

Kinderkamers met een thema

Niets leukers dan het inrichten van een kinderkamer, waarbij je je fantasie helemaal de vrije loop kunt laten. Sommige ouders kiezen ervoor het interieur van een kinderkamer neutraal te houden, en een bepaalde kleur of thema alleen in de accessoires of een dekbedovertrek terug te laten komen. Anderen gaan creatief aan de slag en gaan all out in de inrichting, en waarom ook niet eigenlijk?

Vanaf een jaar of 3 á 4 kun je je kind mee laten bepalen welk thema zijn of haar kamer krijgt. Wat vindt je dochter of zoon echt leuk om te doen? Wat zijn haar of zijn hobby’s, interesses, lievelingsdieren of -kleuren? Eerder werd voor een jongens- of meisjeskamer vaak standaard voor bepaalde kleuren of thema’s gekozen, maar dit idee wordt gelukkig steeds meer losgelaten. Hieronder 10 voorbeelden van de leukste thema’s in een kinderkamer, voor zowel jongens als meisjes.

Boskamer

Het bos is voor veel kinderen een avontuurlijke plaats, en is een herkenbaar thema. Behang of muurstickers, lampen, vloerkleden, het bed, een bureau of kapstok: uiltjes, eekhoorns, egels, paddenstoelen en bomen mogen niet ontbreken.

Kinderkamer in legerstijl

Een stoere legerkamer maak je door te kiezen voor camouflagekleuren en de juiste interieuritems. Denk aan landkaarten, behang met legerthema, metalen lockerkasten of kisten, houten meubelen met frames van stalen buizen, camouflagenetten en industriële lampen.

Kinderkamer voor de kleine autogek

Speelt jouw kind echt alleen maar met autootjes, en (her)kent hij of zij al meer automerken dan jijzelf? Dan kun je natuurlijk niet anders dan auto’s het centrale thema te maken in de kinderkamer. Een ligbed in de vorm van een auto, behang en echt authentieke auto-onderdelen zoals je kunt bestellen op deze site zijn echt de minimale musthaves.

Laat sprookjes tot leven komen

Veel kinderen zijn met hun rijke fantasie dol op mystieke verhalen en sprookjes. Je kunt van de kamer echt een sprookjeskamer maken door veel natuurlijke elementen zoals bloemen, planten en takken en pasteltinten.

Nautisch thema

Is je dochtertjes of zoontje dol op varen en boten? Dan is een nautisch thema voor de kinderkamer een goede keuze. Veel blauw, behang of muurstickers met boten of water, een boot als bed en houten bootjes als decoratie maken deze stijl helemaal compleet.

Voor de kleine sportievelingen

Kinderen beginnen steeds vroeger met het beoefenen van een sport, en kunnen zo op vroege leeftijd ook echt al een sportfan zijn. De themakleuren worden vaak bepaald door de clubkleuren van het favoriete team van je dochtertje of zoontje. Met sportattributen zoals voet-, basket- of hockeyballen, posters met sporters naar wie ze opkijken en een trofeeënkast wordt de interieurstijl doorgetrokken.

Een echte prinsessenkamer

Prinsessen spreken vaak al jong tot de verbeelding van kinderen, en dit is dus niet voor niets een populair thema. Niet alleen een roze dekbedovertrek, maar ook een kaptafel met grote spiegel natuurlijk, sierlijke kast, behang of muurschildering, kroonluchter en gordijnen mogen roze zijn. Voor iets meer variatie in kleur zijn items mooi te combineren met paars of wit.

Ahoy in een piratenkamer

Kapitein zijn op een piratenschip, droomt jouw kindje daar ook van? Maak dan van de kinderkamer een kamer waar ze kunnen slapen, maar ook naar hartenlust kunnen spelen. Samen op zoek naar de schat tussen boekensteunen, kussentjes, speeltenten, opbergboxen, kledinghaken en lampen met dit thema.

Kinderkamer in safaristijl

Is je kind niet weg te krijgen bij de ‘grote, wilde dieren’ in de dierentuin, dan wordt het waarschijnlijk een safarithema. Denk aan veel hout of gele kleuren om de savanne na te bootsen, behang met dieren of een schitterende geschilderde zonsondergang op de muur, pluchen giraffen en leeuwen, een tent en sfeervolle sterrenlampjes.

Cowboys en het Wilde Westen

Kinderen voelen zich vaak aangetrokken door de typische stoere figuren die de grootste avonturen beleven. Cowboys of indianen zijn hier goede voorbeelden van. Een stoer houten bed en andere houten meubels, de uitstraling van een tipi of saloon door middel van behang of muurstickers, pluche dieren (vooral paarden), dierenhuiden op de vloer, dierengeweien, -koppen en -schedels aan de muur. Hier slaapt je kindje niet alleen fijn, maar vervelen ze zich ook nooit.

Naast een thema kun je ook kiezen voor een stijl, zoals de natuurlijke, romantische of landelijke stijl. Tijdlozer en minder afhankelijk van de interesses van je kind, en toch gemakkelijk sfeervol in te richten met accessoires!

Ook interessant