Kijkdagen in 58 nieuwbouwstudio’s en appartementen in Westmalle

  BE   12 juni 2019 Bron: Comtext
Kijkdagen in 58 nieuwbouwstudio’s en appartementen in Westmalle
De sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning realiseerde vorig jaar een project in Westmalle dat beantwoordt aan de vraag van heel wat gezinnen om samen te kunnen wonen met hun zorgbehoevende partner, ouder of kind. Naast het gebouw van Huize Walden kwamen er op het gelijkvloers 43 nieuwe aangepaste studio’s voor personen met een zorgvraag. Op de verdieping werden 15 nieuwbouwappartementen voorzien voor de mantelzorgers. Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni organiseert Huize Walden kijkdagen in de nieuwbouw van De Ideale Woning, om te tonen aan het publiek welke zorg er kan worden geboden.

De nieuwbouw bestaat uit 3 gangen, met elkaar verbonden door een ‘zorgboulevard’ die uitziet op het omliggende landschap. In elke gang bevindt zich een aantal woonstudio’s. De zorgboulevard vormt de verbinding tussen de inkom en de ontmoetingsruimte. Het ontwerp van Lava Architecten uit Leuven vertrok vanuit de zorgbehoevende bewoner. Het zorgcomfort en de beleving staan centraal zonder dat de betaalbaarheid in het gedrang komt.

De 43 studio’s zijn zo ontworpen dat ze maximaal rekening houden met rolstoeltoegankelijkheid, de relatie tussen de private binnenruimte en de gemeenschappelijke buitenruimte, de toevoer van daglicht enz. De inrichting is zo opgevat dat de private binnenruimte flexibel ingevuld kan worden naar de wensen van de bewoners. Door de studio’s te schakelen is een optimale mix onder de bewoners mogelijk. Toch werd er in het ontwerp ook maximaal ingezet op privacy voor het individu. Op verscheidene plaatsen ontstonden extra brede gangen met ruimte voor informele ontmoetingen. Om de sociale contacten tussen de bewoners in het paviljoen extra te bevorderen, zijn er ook enkele gemeenschappelijke binnenruimten voorzien.

Ook voor de mantelzorgers

De 15 appartementen op de verdieping zijn bestemd voor de mantelzorgers, zodat zij dicht bij hun familielid of partner kunnen wonen. Ze beschikken telkens over 2 of 3 slaapkamers en zijn voorzien van alle comfort. De slaap- en leefruimten bevinden zich aan de gevelzijde, waardoor een maximale lichtinval mogelijk is. Gericht qua uitzicht op de vijver en de groene omgeving zorgen deze appartementen voor een aangename woonbeleving.

Huize Walden biedt met het zorgaanbod in het eigen complex en in de aanpalende nieuwbouw van De Ideale Woning een antwoord op de stijgende vraag van gezinnen die graag willen samenwonen met hun gezinslid. Het nieuwe project van De Ideale Woning is ook bedoeld voor gezinnen getroffen door een ziekte van de partner of een kind, of met een kind met een aangeboren aandoening. De zorgbehoefte is zo groot en complex dat verzorging ‘thuis’ niet meer mogelijk is. In de nieuwe, aangepaste woonomgeving is die gespecialiseerde zorg permanent aanwezig.

Kijkdagen in 58 nieuwbouwstudio’s en appartementen in Westmalle

Vakantiestudio’s

Huize Walden beschikt ook over 3 vakantiestudio’s die heel frequent gebruikt worden. Iemand met een zorgvraag kan er gewoon op vakantie komen. Dat is ook mogelijk samen met de partner. Beiden genieten dan van een maximum aan privacy, maar wel met de gelegenheid om de klok rond ondersteuning te vragen. Ook de mantelzorger kan onbekommerd komen genieten in de vakantiestudio. Ondertussen neemt Huize Walden tijdelijk de zorg voor de persoon met een zorgnood over van de mantelzorger.

“Huize Walden richt zich tot alle mensen met een zorgvraag en met een duidelijke specialisatie voor mensen met een fysieke beperking. Wij bieden heel gespecialiseerde zorg en verpleging aan. Hierbij zetten we heel erg in op het individu. Zorg op maat mag je bij ons letterlijk nemen met een groot individueel aanbod. Onze slogan is niet voor niets “Jouw zorg onze uitdaging. Jouw uitdaging onze zorg”, zet Yves Bisschops van Huize Walden extra in de verf.

“Tijdens de kijkdagen op 14 en 15 juni willen we alle geďnteresseerden een beetje laten proeven van Huize Walden. Ik kan me voorstellen dat heel wat mensen nieuwsgierig zijn naar onze aanpak en onze mogelijkheden. De bezoekers krijgen eveneens een rondleiding in het nieuwe gebouw van De Ideale Woning. Op meerdere plekken kunnen ze een kijkje nemen en nadien genieten van een hapje en een drankje. Het is wel aangewezen om je aanwezigheid te melden via onthaal@huizewalden.be of 03 312 23 92”, aldus nog Yves Bisschops.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo