Bouwmaterialen

Kiezen voor triple glas? Dit zijn de voor- en nadelen!

Kiezen voor triple glas? Dit zijn de voor- en nadelen!
Steeds meer gemeenten sturen bewoners aan om hun woningen te verduurzamen. Misschien is het daarom ook niet zo vreemd dat er een stijging is van het gebruik van triple glas voor nieuwbouwwoningen. De vraag is alleen of triple glas ook echt de voordelen biedt die mensen verwachten. Denk jij ook aan het plaatsen van triple glas voor een nieuwe of bestaande woning? Glasprobleem Kwijt informeert je graag voor je een keuze maakt.

Wat is triple glas precies?

Triple glas is eigenlijk driedubbel glas en dat betekent dat de glasplaat uit drie lagen bestaat. Je komt het ook wel tegen onder de benaming HR+++. Triple glas is geen goedkoop type glas, maar het biedt wel voordelen als je wilt investeren in de verduurzaming van je woning of bedrijf. Anderzijds kleven er ook nadelen aan triple glas, dus als je je aan het oriënteren bent, is het altijd goed om zowel de voor- als nadelen door te nemen.

Wat zijn de voordelen van triple glas?

  1. Triple glas gaat warmteverlies tegen en het houdt de kou buiten.
  2. Triple glas kan dus voor een lagere energierekening zorgen.
  3. Triple glas heeft ook geluidswerende eigenschappen (bijv. tegen straatlawaai).
  4. Het is moeilijker te breken dan dubbel glas (dus deels inbraakwerend).
  5. Je woning kan meer waard worden als er triple glas is geplaatst.

Wat zijn de nadelen van triple glas?

  1. In triple glas kan sneller condensvorming optreden (het raam beslaat sneller).
  2. Voor triple glas heb je vrijwel altijd dikkere kozijnen nodig.
  3. Door een metalen laagje in het glas kan er minder licht binnenkomen (ten opzichte van dubbel glas).
  4. Door een te goede isolatie kan er binnen sneller schimmelvorming optreden.
  5. Ruiten van triple glas zijn vrij dik en zwaar en mogen dus niet te groot zijn, anders zijn ze moeilijk te monteren.

Wat kost triple glas precies?

Dat is lastig te zeggen. Zo wordt het prijskaartje onder meer bepaald door het aantal ruiten dat je wilt laten plaatsen. Wil je triple glas in een bestaande woning laten plaatsen? Dan is het ook nog maar de vraag of je kozijnen het glas kunnen houden. Bij een nieuwbouwwoning kan daar wel makkelijker rekening mee worden gehouden: men plaatst dan meteen kozijnen die triple glas kunnen dragen. En hoeveel werkuren zijn gemoeid met het plaatsen van de ruiten? Voor al dit soort vragen kun je beter om advies op maat vragen bij een ervaren glaszetter.

Triple glas of niet: een lastige keuze?

Zoals je ziet, zijn er evenveel voordelen als nadelen aan triple glas verbonden en dat kan de keuze wat bemoeilijken. Wil je meer weten over de mogelijkheden van triple glas? Heb je persoonlijk advies nodig? Laat je dan eens adviseren door een professionele glaszetter. Dit regel je bijvoorbeeld via Glasprobleem Kwijt, want via dit platform kun je meteen in contact komen met een specialist uit je eigen regio.

Ook interessant