Verbouwingen die je prima zelf kunt doen in- en rondom huis

4 maart 2020 Bron: Bouw & Wonen
Verbouwingen die je prima zelf kunt doen in- en rondom huis
De kosten voor een verbouwing lopen vaak al snel op. Voor je het weet ben je een stuk meer geld kwijt dan je in eerste instantie zou denken. Het is daarom belangrijk om een goede planning en begroting te maken. Houd ook altijd rekening met 10% onverwachte kosten. Daarnaast zijn er een hoop dingen die je zelf kunt doen aan je huis. Je kunt een aanhanger huren en bij de bouwmarkt de juiste materialen halen. Wij hebben een aantal verbouwingen op een rijtje gezet die je zelf kunt doen.

Badkamer verbouwen

Wanneer je de badkamer wilt laten verbouwen, of een hele nieuwe badkamer wil laten plaatsen, ben je al snel een paar duizend euro verder. Vooral als je dit ook nog door iemand anders laat doen gaat het erg hard. Daarom kun je een verbouwing aan de badkamer het beste zelf doen. Het is namelijk relatief makkelijk om dit te doen. Bij de bouwmarkt kun je zelf alle materialen kopen, daarnaast kun je jezelf laten adviseren over wat er allemaal nodig is. Als je een beetje handig bent, kun je vervolgens zelf de badkamer plaatsen.

Woning isoleren

Er zijn een hoop mensen die ervoor kiezen om zelf hun woning te isoleren. Hiermee bespaar je namelijk een hoop geld iedere maand. Daarnaast is het redelijk makkelijk om hier zelf mee aan de slag te gaan. Een spouwmuur op laten spuiten doe je natuurlijk niet zelf, maar er zijn wel andere dingen die je zelf kunt doen, bijvoorbeeld:

  • Isolatiemateriaal plaatsen in de muren, vloer of dak.
  • Tochtstrips plaatsen
  • Ramen vervangen voor dubbelglas, hiervoor kun je een hoogwerker huren.
  • Kieren en gaten dichten

Voor iedere woning is dit aan te raden. Het zijn namelijk aanpassingen die je makkelijk uit kunt voeren, en die goedkoop zijn. Daarentegen is het resultaat wel groot, je profiteert namelijk nog voor een lange tijd van een lagere energierekening.

Afwerking van de verbouwing

Vooral aan de afwerkingen kun je zelf veel doen. Hiermee kun je behoorlijk besparen op de totale kosten van een verbouwing. Stel dat je een uitbouw hebt laten plaatsen, dan kun je zelf de nieuwe vloer leggen en de muren afwerken. Dit zijn zaken die je makkelijk zelf uit kunt voeren en waarbij het resultaat nog steeds goed is. Het kost natuurlijk wel wat extra tijd en moeite, maar met wat hulp van vrienden en familie heb je dit zo voor elkaar.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo