Vloerbekleding

Kies de juiste vloer, laat je goed informeren

Kies de juiste vloer, laat je goed informeren
Heb je een nieuwbouwwoning en moet je de vloer nog kiezen? Of ben je uitgekeken op de vloer waar je al 20 jaar over loopt? Een nieuwe vloer leggen is iets dat je niet elke dag doet. Het is een hele karwei die een serieuze planning vergt. Vandaar is kan je er best niet te licht overheen gaan. Zorg dat je er goed geïnformeerd aan begint.

Het oog wil ook wat

Over kleur en smaak valt niet te twisten. Dus kies vooral iets dat je zelf mooi vindt. Bijvoorbeeld wat betreft de kleur, ga voor wat je leuk vindt en wat past bij je eigen stijl en karakter. Ook bij de woning moet het mooi passen. Als je niet zeker weet of het mooi zal passen in je huis, durf dan gerust stalen vragen om het thuis eens te bekijken op de plaats waar het uiteindelijk moet liggen. Bekijk het op verschillende momenten van de dag, zowel met daglicht als met kunstlicht. Het zou heel jammer zijn dat het uiteindelijk niet zo mooi oogt als je in gedachten had. Want, eens geplaatst, moet je er weer vele jaren mee verder.

Materiaal

Wat betreft materiaal, is het iets complexer. Het kan wel zijn dat je een bepaald materiaal heel mooi vindt, maar het moet ook mogelijk zijn om het in de woning te plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om een houten vloer te plaatsen in een vochtige ruimte. Een houten vloer is wel heel aangenaam en warm, waardoor die heel geschikt is voor in de woonkamer. Als je niet graag poetst, kies je best een materiaal dat onderhoudsvriendelijk is. Met kinderen in huis kies je best voor een vloer die tegen een stootje kan en die niet makkelijk krast. Een PVC vloer is duurzaam, hygiënisch, onderhoudsarm en geluiddempend. Daarom is PVC aan populariteit aan het winnen. De vele verschillende dessins maken dat je er alle kanten mee uit kan wat betreft het uitzicht van de kamer. In combinatie met vloerverwarming kies je beter niet voor houten vloeren, maar een gietvloer is daar dan weer wel uitermate voor geschikt.

Budget

Het budget is ook een heel belangrijke factor om rekening mee te houden. Zo is een parket gewoonlijk duurder dan een laminaat. Maar goedkoper betekent daarom niet altijd minder goed. Bij Martijn de Wit vloeren is er een ruime keuze van vloerbekleding en hebben ze de nodige expertise in huis om goede raad te geven. Zoals eerder al gesteld, het is geen kleine beslissing om een nieuwe vloer te leggen. Zorg er dus voor dat je je goed laat informeren voor je de definitieve keuze maakt.

Ook interessant