Probeer eens een modern vloerkleed

Bron: Bouw & Wonen
Probeer eens een modern vloerkleed
Een straks design, opvallende kleur, vorm en prints, zijn de kenmerken voor een modern vloerkleed. Maar laat je niet misleiden door het woord 'modern', want een modern vloerkleed past zowel in een minimalistische inrichting als in een industrieel of een meer romantisch interieur. Een modern vloerkleed is er in diverse maten en uitvoeringen. Wil je een vloerkleed in een frisse tint, met geometrische vlakken of juist met cirkels? Een modern vloerkleed kan je huis een compleet nieuwe look geven.

Een modern vloerkleed voor een spannend effectEen modern vloerkleed past eigenlijk wel in ieder interieur en is niet meer weg te denken in een trendy, modern huis met een tegel-, beton of houten vloer. Zoín harde basisvloer vraagt om een spannend en warm element. Daar voldoet een modern vloerkleed helemaal aan. Het kan ook een interessante twist geven aan een inrichting met veel hout in een landelijke stijl. En als je echt een stapje verder wilt gaan, mix en match je verschillende woonstijlen tot een smaakvoller eenheid. Een modern vloerkleed zorgt altijd voor een spannend effect.

Modern kleed van wol

Er is een breed assortiment aan moderne en trendy vloerkleden. De materiaalsoorten lopen uiteen van katoen, wol of polyamide. Het overgrote deel vloerkleden bestaat uit wol en polyamide. Deze twee materiaalsoorten hebben beiden hun eigen specifieke eigenschappen. Met name wol heeft een aantal prettige aspecten. Zo is een wollen kleed van nature brandwerend, isolerend, vuilafstotend en heeft gegarandeerd een lange levensduur. Verder is wol een duurzaam product, dus ook goed voor onze natuur. En het bijzondere van wol is dat het een zelfreinigende eigenschap heeft. Het materiaal bestaat namelijk uit gebundelde haren van een schaap. Dus stel dat er een vlek op het kleed komt, dan zit deze op de buitenste laag van het schapenhaar. Het mooie van schapenhaar is dat de buitenste laag steeds loslaat. De vlek verdwijnt dus als het ware vanzelf.

Modern kleed van polyamide

Een modern kleed van polyamide is daarentegen minder goed te reinigen en je zal hiervoor met een speciaal schoonmaakmiddel aan de slag moeten. Het voordeel van deze vloerkleden is dat synthetisch vaak goedkoper is dan een wollen modern kleed. Een katoen of linnen kleed geeft adem en brengt een luchtige sfeer in een interieur. Een katoen of linnen kleed blijft koel aanvoelen, ook als het buiten warm is. Naast de verschillende materiaalsoorten heb je ook keuze uit verschillende vormen en maten bij het uitzoeken van een geschikt kleed. Je kunt kiezen voor een langwerpig modern vloerkleed, een vierkant kleed of een rond vloerkleed.

Een modern vloerkleed met een bijzonder design

Ben je op zoek naar iets bijzonder? Kijk dan eens naar een apart design of een grafische print. Er zijn een tal van vloerkleden met een grafische prints, vloerkleden met vormvlakken of egale vloerkleden in een basiskleur. Bekende leveranciers van moderne vloerkleden zijn Brink & Campman, Brinker Carpets en Louis de Poortere. Stuk voor stuk merken die de kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo