Vloerbekleding

Waarom een PVC vloer handig maar ook functioneel is voor jouw woning

Waarom een PVC vloer handig maar ook functioneel is voor jouw woning
Ben jij benieuwd waarom veel mensen voor een PVC vloer kiezen? Als je een vloer gaat kiezen, heb je diverse mogelijkheden. Houten vloeren zijn het meest populair, wat massief hout, half massief hout of laminaat zijn. Echter wordt de PVC vloer steeds vaker gekozen. Wat maakt deze vloer zo populair? Lees snel verder voor meer informatie over de PVC vloer.

Wat is een PVC vloer?

PVC vloerook wel een afkorting van Polyvinylchloride en is een soort kunststof. In tegenstelling tot laminaat, zit er in de PVC vloer geen hout. PVC vloeren zijn 2 tot 4 millimeter dik en hebben enkele lagen. Denk aan een lijmlaag, een PVC laag en een toplaag van polyurethaan. De vloer is verkrijgbaar in stroken, die qua formaat vergelijkbaar zijn met laminaat.

De voordelen van een PVC vloer

De PVC vloer wordt veel gekozen vanwege de vele voordelen die deze vloer met zich meebrengt. Zo zijn deze vloeren zeer onderhoudsvriendelijk. Je hoeft ze enkel te stofzuigen en met een dweil af te nemen, waardoor ze er weer stralend uitzien. Ook heb je een ruime keuze aan PVC vloeren, want ze zijn in veel kleuren en designs verkrijgbaar. Ook kun je kiezen voor natuurgetrouwe PVC vloeren, waarbij het hout- of steendesign niet van echt te onderscheiden is. Een PVC vloer is vochtbestendig, wat betekent dat je hem tevens in de badkamer of in het toilet kunt leggen. Bovendien kun je deze vloeren eenvoudig leggen als je over vloerverwarming beschikt.

De PVC vloer leggen

Nog een reden waarom PVC vloeren veel worden gekozen, is dat deze eenvoudig te leggen zijn. Je kunt een PVC vloer op twee verschillende manieren leggen. Zo kun je de vloer aan de ondervloer lijmen of de PVC vloer zwevend leggen middels PVC klikvloeren. Als je de PVC vloer aan de ondervloer wilt lijmen, zijn er diverse zaken waar je rekening mee moet houden. Om de vloer zo mooi mogelijk op de ondervloer te krijgen, moet de vloer goed geëgaliseerd zijn. Anders kun je de vloer beschadigen. Weet je niet precies hoe je dit het beste kunt doen, dan kun je deze klus beter aan een specialist overlaten. Een PVC vloer met kliksysteem is vrij eenvoudig zelf te leggen.

Kies jij ook voor de PVC vloer?

Ook interessant